Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

7 filme de acțiune care merită revăzute oricând

IMDB
robert de niro

Filmele bune merită văzute și revăzute, mai ales cele de acțiune, care țin privitorul cu „sufletul la gură”. Când în centrul acțiunii acceleratoare de puls sunt actori precum Arnold Schwarzenegger, Joe Pesci, Robert de Niro sau Al Pacino, atunci succesul peliculei este garantat.

Dintre sutele de filme de acțiune cu care vă puteți umple timpul liber, vi le recomandăm pe următoarele 7:

(1990)

El este o adaptare cinematografică a cărții „Wiseguy”, scrisă de Nicholas Pileggi. Acesta a și fost coautor al scenariului, alături de Martin Scorsese. Este spusă povestea lui Henry Hill, acceptul fiind pus pe viața lui în mafie și pe relația cu soția sa Karen Hill și cu partenerii săi de mafie, Jimmy Conway și Tommy DeVito, în organizația criminală italo-americană. Se spune că  Robert De Niro, Joe Pesci și Ray Liotta au avut voie să improvizeze, rezultând o capodoperă adânc înrădăcinată în realitatea violentă a lumii băieților „de onoare”.

content-image

Scarface (1983)

Urmărește traseul lui Tony Montana (interpretat de Al Pacino), un cubanez care ajunge în Florida, devine gangster și ajunge implicat în afacerile cu cocaină din anii '80. Personajul principal nu are scrupule și calcă pe multe cadavre pentru a ajunge în vârf. Când este sus, acțiunile sale îi scandalizează până și pe apropiați și, până la urmă, orgoliul se dovedește a-i fi cel mai mare dușman. Sfârșitul este ca o poveste cu tâlc, de genul „nimeni nu este veșnic, indiferent cât de puternic ar fi la un moment dat”.content-image

Mission Impossbile (1996)

Jim Phelps (Jon Voight) a fost trimis la Praga pentru a împiedica furtul unor documente clasificate. Soția sa Claire (Emmanuelle Béart) și partenerul său de încredere Ethan Hunt (Tom Cruise) fac parte din aceeași echipă. Misiunea eșuează, iar Hunt este singurul care rămâne în viață. Celor de la centru nu le convine situația și încearcă să-l facă dispărut și  pe supraviețuitor, pe care îl bănuiesc de trădare. Dar vorbim despre un personaj interpretat de Tom Cruise, deci nu le va fi ușor.

content-image

Casino Royale (2006)

Acest film din franciza „James Bond” a însemnat revenirea regizorului Martin Campbell. De asemenea, a fost debutul lui Daniel Craig în rolul agentului 007. Nu mulți îi dădeau șanse de reușită (nici măcar actorul nu avea încredere că poate duce misiunea la bun sfârșit), dar, până la urmă, totul a ieșit perfect. La reușita filmului au contribuit și scenele cu jocuri de noroc, în care tensiunea este extremă. Era epoca în care pasionații de gambling nu se puteau întâlni decât în cazinou. De exemplu, Bond nu putea beneficia de sloturi gratis noi, ca pe internet.

content-image

Robocop (2014)

În anul 2028, multinaționala OmniCorp dă ora exactă în ceea ce privește tehnologia roboților. Polițistul Alex Murphy (Joel Kinnaman) este transformat în robot de inginerii acestei companii după ce este rănit grav în timpul unei confruntări cu răufăcătorii din Detroit. El primește numele RoboCop, devenind simbolul luptei împotriva criminalității. În contextul entuziasmului cetățenilor, OmniCorp dorește să introducă polițiști-roboți în fiecare oraș, ceea ce ar însemna o creștere extraordinară a prețului acțiunilor de la bursă. Compania face însă abstracție de un lucru: în interiorul mașinăriei este un om cu conștiință.

content-image

The Dark Knight (2008)

Când amenințarea lui Joker seamănă teroare asupra locuitorilor din Gotham, este momentul ca Batman să apară în scenă. Este un film cu super eroi scris și regizat de Christopher Nolan, cu Christian Bale în rol principal. „Cavalerul negru” își continuă războiul împotriva fărădelegilor, cu ajutorul locotenentului James Gordon și al avocatului Harvey Dent. Lupta lui Batman împotriva lui Joker devine una personală, forțându-l să „confrunte tot ceea ce crede” și să-și îmbunătățească tehnologia pentru a-l opri pe geniul malefic. Între Bruce Wayne, Dent și Rachel Dawes se dezvoltă un triunghi amoros care face filmul și mai interesant.

content-image

Commando (1985)

Comando (în engleză Commando) este un film american de acțiune regizat de Mark L. Lester după un scenariu de Steven E. de Souza, care îl are în rol principal pe Arnold Schwarzenegger. John Matrix, un agent special care a condus o unitate de elită, a părăsit forțele armate pentru a locui într-o casă retrasă de la munte cu fiica sa Jenny. Aceasta este răpită de o grupare care intenționează să îl șantajeze astfel încât să comită un asasinat politic. Pentru a câștiga timp, Matrix acceptă târgul, apoi se îndreaptă împotriva teroriștilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.