Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

7 trucuri pentru a nu reveni epuizați după vacanța de Crăciun

M. C.
Catherine Falls Commercial/Getty Images
oboseala covid

7 trucuri pentru a nu reveni epuizați după vacanța de Crăciun

În cele două săptămâni de vacanță de la sfârșit de an, avem mai întâi libertatea, entuziasmul de dinainte de Crăciun, programul perturbat. Apoi vin cicatricile meselor cu șase feluri, paharele de vin și șampanie, orele târzii de culcare, uneori scăparea din mână a copiilor... Nu e nevoie de prea mult ca să ne întoarcem epuizați din aceste vacanțe. Vă prezentăm câteva trucuri pentru a nu ne epuiza în ultimele zile de vacanță, relatează Rador Radio România.

Rămâneți fideli programului

Cu câteva zile înainte de reluarea lucrului, ideea este de a restabili un ritm de viață și orele de culcare potrivite, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Pe scurt, este o petrecere, nu mai mult. Îi culcăm pe copii înainte de ora 22.

De ce? Pentru a nu fi nevoiți să cerem concediu pentru a ne reveni din concediu...

Nu săriți peste mese

Avem tendința de a înlocui rapid meniurile încărcate de Crăciun și Revelion cu o cană cu apă fierbinte, pentru a oferi corpului odihnă. Rezultatul? Un ceas biologic intern inversat, cu poftă de dulce după ora 16. Deși este înțelept să pregătiți mese ușoare și supe la cină, este totuși important să vă mențineți cele trei mese pe zi. Fără a refuza însă turta dulce și ciocolata caldă ca gustări. Sunt totuși sărbătorile.

De ce? Pentru că dacă prânzul va fi format din ceai verde, hipoglicemia este garantată, la fel și pofta de dulce. Și porții duble la cină.

Obosiți copiii și faceți mișcare în același timp

Doi iepuri dintr-o lovitură. Pe de o parte, copiii care, seara, stau cu ochii pe pereți și aleargă pentru că nu sunt suficient de obosiți. Pe de altă parte, mesele de sfârșit de an care ne-au plăcut foarte mult, dar pe care am vrea să le eliminăm. Așa că găsim o pistă de fitness în apropiere, închiriem biciclete sau facem o plimbare lungă pentru a lua aer curat. Le stârnim curiozitatea copiilor, sărim, ne cățărăm.

De ce? Pentru că, în loc să lipească gumă de mestecat pe tapetul (nou) din sufragerie, copiii își vor cheltui energia adunând frunze pentru a face un ierbar. Pentru că această plimbare cu bicicleta va elimina paharele de la cina de pe 31, sau cel puțin ne va da impresia.

Fredonați și faceți stretching

Dimineața ne rezervăm 30 de minute pentru a alerga în deplină liniște sufletească. Frigul ne va da impresia că purificăm corpul îngreunat de excesele anterioare. Înainte de culcare, stretching, cu exerciții simple care vor dura maximum un sfert de oră. Nimic nu e mai bun pentru a facilita somnul și o atitudine zen decât să ne întindem mușchii amorțiți. Cu copiii, începem o sesiune de jocuri muzicale, mimică sau dans pentru a deveni activi și a face mișcare.

Sortați jucăriile

Întrucât Moș Crăciun a avut ideea grozavă să le aducă încă o cutie de Lego Star Wars și o armă care trage cu gloanțe (care dor), la fel de bine ar fi să facem o adevărată sortare în camere pentru ca cei tineri și cei mai puțin tineri să înceapă anul 2024 cu idei noi.

De ce? Pentru a evita să călcați pe un Playmobil când mergeți seara la culcare.

Optează pentru un răsfăț jucăuș

Sărbătorile de Crăciun sunt și ele făcute pentru asta. Picioarele în papucii cu cap de leu, ne uităm la Singur Acasă de sub pătura din lână de oaie. Gătim după-amiezele și să facem experimente culinare, pentru bucuria întregii familii. Puteți chiar să implicați copiii și să faceți turtă dulce cu șase mâini.

Mai refuză din invitații

Adesea este un maraton: Invitație la ceaiul anual de Crăciun la o mătușă, vizită de curtoazie bunicii, brunch cu prietenii... Deși sărbătorile sunt un prilej de a petrece timp cu cei pe care nu îi vedem de obicei, nu putem fi peste tot.

De ce ? Pentru binele nostru, pentru că a ne odihni înseamnă și a învăța să nu faci nimic și să te reorientezi asupra ta sau a celor dragi. Pentru a evita să fim nevoiți să-i reamintim unchiului că nu mai avem examene, deoarece am sărit de 35 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.