DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

7 ZILE ÎN ROMÂNIA - CU PENALI ÎN FUNCȚII PUBLICE

clotilde armand dominic fritz

Duminica a fost dedicată incidentului de la Crevedia, unde exploziile de la ceea ce părea, din declarațiile confuze și contradictorii ale "autorităților", un depozit cvasi-clandestin de combustibil GPL, au generat morți și numeroși răniți din rândul pompierilor veniți în ajutor. Pe lângă tragedia petrecută la doi pași de o grădiniță, pe care a distrus-o complet, e de remarcat faptul că nicio geacă roșie nu s-a plimbat prin piață, anunțându-ne ritos cum "corupția ucide". Nici lanternele telefoanelor n-au luminat cu indignarea lor nopțile verii în fața guvernului. Totuși, pentru ca tradiția de după incendiul de la Colectiv să nu se piardă, cineva a cerut demisia lui Victor Ponta.

Luni au continuat ecourile privind tragedia de la Crevedia, remarcându-se din nou ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, care a vorbit foarte curajos despre nevoia de resetare a sistemului pe care îl conduce. Comparându-l cu distinșii săi predecesori, de la Carmen Dan și până la Vela și ulterior Bode, aș zice că avem motive reale de optimism, deși hățisul pilelor și incompetenței din miliție este greu de tăiat intr-un mandat de numai un an. Totuși, experiența sa de la Justiție a arătat că se pot face și "minuni" atunci când există voință, onestitate și multă știință de carte. Tot încurajator este și anunțul singurului partid care pare să înțeleagă adevărata problemă a României: adâncirea prăpastiei dintre bogați și săraci. PUSL a solicitat guvernului, în urma unei ședințe a conducerii naționale, să identifice rapid măsuri pentru diminuarea inechităților. Umaniștii au invocat cercetările recente, care indică preocuparea majoră a românilor pentru accentuarea clivajului dintre categorii de cetățeni sau chiar regiuni. Ilustrativ în acest sens a fost, din păcate, și accidentul produs de tânărul drogat la 2 mai, eveniment ce a arătat fără echivoc efectele lipsei de cultură și educație în familiile de parveniți, ale căror progenituri devin victimele propriilor părinți, prin modelul găunos predicat și profesat zilnic.
Marți a fost o zi veselă, în ciuda ocaziei triste. Dacă ar mai fi activat, grupurile umoristice Divertis și Vacanța mare l-ar fi cooptat de îndată pe președintele României, după discursul acestuia de la Spitalul Floreasca, din care spicuim cu deferență și chiar smerenie:
- ”Sunt lucruri care nu funcționează și sunt lucruri care funcționează.”
- ”Am auzit că unii au o părere, alții au altă părere.”
- ”Nu autoritățile știu sau nu știu, sunt întotdeauna oameni.”
- ”Unii s-au străduit și unii nu. Asta e realitatea.”
- ”Este, sigur, foarte, foarte important ca persoanele care au suferit să primească tot ce se poate face.”
- ”Să fim mai fermi și să detectăm pe cei care nu înțeleg cu binețe.”
- ”Din calitatea de Președinte, nu cred că se putea face mai mult. Președintele este doar formal, executiv. Lucrurile se fac de Guvern, deci lucrurile în practică se fac de guverne.”
Între timp, prolificul edil al sectorului 1, susținut, la fel ca și Nicușor Dan, de coaliția prezidențială PNL-USR-PMP, a devenit "penal", conform propriilor clasificări. Clotilde Armand este acuzată de procurori, urmare a sesizării ANI, de incompatibilitate și folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane. Mai precis, s-ar fi numit pe sine într-un proiect unde a fost retribuită. "Oameni noi", nu glumă. Din păcate, Parchetul nu poate ancheta complicitațile și grupurile infracționale organizate alături de șobolani, gunoaie, străzi asfaltate pe jumătate, limitatoare de viteză puse între gropi sau parcuri și spații verzi aflate în paragină. Ieșind de la audieri, preoteasa isteriei și mizeriei a spus că lupta continuă și nu se dă bătută! Vietățile care o însoțeau au aplaudat, știind că în România normală impunitatea unor privilegiați este eternă. Numai "vinovații de serviciu", precum Cristian Popescu Piedone, ispășesc nevinovați ani de temniță urmare a scandalurilor menite să anime idioții utili, pentru a se întoarce și mai puternici în fruntea unor comunități care îi iubesc, nu îi detestă, precum se întâmplă în Sectorul 1.

Miercuri, edilul Capitalei, membru marcant al distinsei adunături amintite mai sus, a fost invitat de către omologul de la Sectorul 3, să răspundă cetățenilor cu privire la retrocedarea din parcul IOR. Ceea ce omite Robert Negoiță e că Nicușor Dan are priorități mult mai importante, precum războiul cu bolnavii oncologici, ridiculizarea urmașilor Brătienilor sau demolarea administrației.

Joi, barometrul aparițiilor publice ale miniștrilor arată o echilibrare între cele două partide de guvernare, Cătălin Predoiu apropiindu-se de cel mai mediatizat demnitar PSD, după Marcel Ciolacu, Alexandru Rafila. E un semn de creștere a relevanței politice a șefului Internelor, într-un partid care își pune din ce în ce mai des, în interior, problema propriei irelevanțe, după cum arată și recentele scrisori deschise, semnate de europarlamentarul Gheorghe Falcă sau fostul senator, Sorin Ilieșiu. Primul arată că liberalii nu mai răspund, din păcate, așteptărilor propriului electorat tradițional, iar cel de-al doilea acuză ridicolul unor pseudo-lideri ai partidului.

Vineri, așteptatul deznodămănt de la Bruxelles a fost destul de echivoc, însă premierul a anunțat, totuși, un succes: conform lui Marcel Ciolacu, există o flexibilitate în acest moment de a veni cu un nou plan în ceea ce priveşte deficitul, care să nu depășească 6,2%, dar nici să fie micșorat cu mai puțin de 0,5%. Dacă așa stau lucrurile, putem de vorbi de o decizie politică europeană favorabilă României, probabil prima în ultimii 19 ani. Însă pentru ca finalul de săptămână să nu fie atât de plictisitor, președintele dumneavoastră, reales cu 66%, și-a continuat savuroasa și consacrata retorică, aflat (probabil în vacanță) în Deltă, referindu-se la diverse probleme de mediu și nu numai: "Contribuţia mea constă în faptul că am venit aici şi am atras atenţia asupra acestor chestiuni." Stau și mă gândesc ce noroc avem că n-am ales-o pe "proastă" în 2019. Vă dați seama ce contribuție derizorie ar fi avut respectiva, prin comparația cu prodigioasa activitate a actualului locatar de la Cotroceni? Între timp, în România normală, fiul de 28 de ani al unei judecătoare, care ispășește 4 ani pentru că, beat fiind la volan, a omorât o femeie în fața copilului acesteia, ar urma să fie eliberat condiționat după doar un an, dat fiind că "A stat în detenție în perioada cea mai frumoasă a vieţii sale", după cum motivează prima instanță. În același spirit, sper ca drogatul de pe litoral să fie despăgubit de părinții tinerilor uciși, că și-a stricat mașina în niște săraci fără relații. Bine că nu mai controlează dictatorul cu mustață justiția, că sigur se umpleau bulevardele de „rezistenți” indignați.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.