Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scrisoare deschisă a unui fost senator PNL către conducerea partidului: 'Chiar dacă AUR a depășit PNL în sondaje, nu aveți voie să duceți în derizoriu campania'

Radu Pop
semnatura

Fostul senator PNL Sorin Ilieșiu afirmă într-o scrisoare deschisă către conducerea PNL că gestul vicepreședintelui liberal Alexandru Muraru de a-l „certa și a-l dăscăli cu incredibilă obrăznicie” pe ambasadorul Israelului în cazul afirmațiilor despre AUR descalifică PNL și pune partidul într-o situație „deosebit de jenantă, penibilă și ridicolă” din care poate să iasă prin excluderea lui Muraru.

Scrisoare deschisă către membrii Partidului Național Liberal

„În atenția liderilor PNL președinte Nicolae Ciucă, prim-vicepreședinți Rareș Bogdan, Gheorghe Flutur, Dan Motreanu, vicepreședinte Alina Gorghiu, secretar general Lucian Bode

Stimați foști colegi, stimată Doamnă, stimați Domni,

Este deosebit de benefic pentru România gestul Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Israelului în România, Excelența Sa Reuven Azar, de „a deschide un dialog” cu AUR „după ce aceasta a fost de acord să adopte public cele patru principii centrale pentru statul Israel: responsabilitatea României pentru Holocaustul evreilor care s-au aflat sub controlul său în timpul celui de-al Doilea Război Mondial; condamnarea antisemitismului și adoptarea definiției antisemitismului așa cum a fost prezentată de Alianța Internațională pentru Memoria Holocaustului; interzicerea glorificării criminalilor de război, în frunte cu Ion Antonescu; și susținerea includerii comemorării Holocaustului în sistemul educațional românesc”.

Excelența Sa Reuven Azar a declarat că „niciodată nu a existat un partid naţionalist, de extremă dreaptă, care să adopte o asemenea declaraţie. /.../ Trăim într-o lume deschisă, toată lumea poate vedea tot şi nu doar noi vom fi atenţi la aceste aspecte, toată lumea va fi atentă la aceste aspecte, inclusiv organizaţii evreieşti, oamenii din Israel, din România, în SUA şi în alte locuri. Acesta este motivul pentru care este important că această declaraţie a fost făcută public”.

În plus, în comunicatul oficial al Ambasadei Israelului s-a arătat că „întrevederea Ambasadorului Reuven Azar cu liderul partidului AUR a avut loc nu pentru a submina, ci pentru a sprijini lupta împotriva antisemitismului”.

Stimați membri ai PNL, în contradicție cu gestul deosebit de benefic al Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Israelului în România, gestul vicepreședintelui dvs Alexandru Muraru de a-l certa și a-l dăscăli cu incredibilă obrăznicie, descalifică PNL punându-vă într-o situație deosebit de jenantă, penibilă și ridicolă. Dar mult mai grav e că tentativa vicepreședintelui dvs de a impune guvernului israelian să acționeze conform deciziilor sale personale riscă să declanșeze un război politic și diplomatic între țara noastră și statul Israel. Sau poate că deciziile vicepreședintelui dvs nu sunt personale, ci ale liderilor PNL, Doamne ferește?!...

Stimați lideri ai PNL Nicolae Ciucă, Rareș Bogdan și Alina Gorghiu, există o sigură soluție: delimitarea categorică față de gestul iresponsabil și deosebit de malefic al vicepreședintelui dvs, prin excluderea din PNL.

Pe de altă parte, chiar dacă AUR a depășit PNL în sondaje, nu aveți voie să duceți în derizoriu campania electorală. Mai bine demonstrați că doriți să redeveniți un partid național, nu unul antinațional care calcă în picioare sacra idee călăuzitoare liberală „Prin Noi Înșine”!

31 august 2023

Cu convingerea că PNL va redeveni cândva ceea ce a fost odată,

Prof. Univ. Dr. Sorin Ilieșiu – fost senator PNL de Sibiu”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.