Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

800 de milioane de euro pentru Notre-Dame, până acum: Cine sunt donatorii

notre dame

Companii de retail, grupuri de construcţii, fundaţii franceze şi oameni de afaceri au anunțat donații cu o valoare cumulată de aproximativ 800 de milioane de euro pentru restaurarea Catedralei Notre-Dame, care a fost grav afectată de un incendiu luni, transmite site-ul agenției Reuters.

Vinci le-a cerut tuturor companiilor de construcții din Franța să își unească forțele pentru a restaura celebra catedrală din Paris, formând o echipă care adună multiple competențe de la nivelul industriei. Grupul de construcţii a declarat că Fundation du Patrimoine ar putea să fie liderul acestei inițiative pentru a începe să se lucreze și pentru a restaura catedrala cât mai curând posibil. De asemenea, grupul de construcții rival, Bouygues, a anunțat, că este gata să se alăture unei asemenea uniuni de competențe pentru restaurarea catedralei, informează agerpres.ro.

Citește și: Cine e procurorul DNA acuzat că a făcut scrum dosarul lui Liviu Dragnea și ce avere are

CEO-ul Bouygues, Martin Bouygues, și fratele său, Olivier, au declarat că vor dona împreună 10 milioane de euro pentru fondul de reparații al catedralei, iar grupul francez de lux și cosmetice L'Oreal, împreună cu familia Bettencourt Meyers și Fundația Bettencourt Schueller, au declarat că vor dona, în total, 200 de milioane de euro pentru repararea Notre-Dame.

Capgemini SE a anunțat o donație de 1 milion de euro.

Citește și: Lege cu dedicație pentru Liviu Dragnea? Parlamentul a adoptat-o azi – Opoziția a ieșit imediat la atac

Proprietarii Gucci și cei ai Luis Vuitton au promis o donație cumulată de 300 de milioane de euro. Francois-Henri Pinault, președintele și directorul executiv Kering, proprietarul Gucci, și tatăl său, Francois Pinault, au anunțat o donație de 100 de milioane de euro din partea companiei de investiții „Artemis”. Câteva minute mai târziu, principalii lor rivali, familia Arnault, a răspuns printr-o donație de 200 de milioane de euro plus resursele arhitectură și de proiectare ale conglomeratului lor de modă LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE, care deține Luis Vuitton.

Donațiile Pinault și Arnault au declanșat un val de donații din partea companiilor și persoanelor fizice. Emmanuel Macron a promis să reconstruiască monumentul gotic cu o vechime de 850 de ani, astfel că a cerut donații și a promis că va apela la cele mai apreciate persoane din lume pentru reconstrucție.

Citește și: Toți șoferii sunt vizați! Cum se va face plata amenzilor .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.