Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

86 de migranți salvați într-o misiune periculoasă în largul Insulelor Canare

sky.com
migranti marea britanie

Aproximativ 86 de migranţi veniţi din ţări ale Africii sub-sahariene au fost salvaţi luni la bordul unei ambarcaţiuni în largul Insulelor Canare, a indicat serviciul spaniol de salvare maritimă, notează AFP, citat de Agerpres.

Un avion trimis de salvatori estimase iniţial că numărul de persoane aflate la bordul acestei ambarcaţiuni ar putea fi de "aproximativ 200" şi că, prin urmare, parea să corespundă unui vas căutat în aceeaşi zonă, după ce a părăsit acolo Senegalul în urmă cu aproape două săptămâni.

"Încă nu o putem confirma 100%, dar este posibil să fie acelaşi", a subliniat Salvamento Maritimo, serviciul spaniol de salvare maritimă care a recunoscut în cele din urmă că a greşit în estimarea sa.

"Numărul (de aproximativ 200) pe care l-am dat mai devreme provenea de la avionul" care a localizat ambarcaţiunea, "dar este dificil pentru un mijloc aerian să determine numărul exact de persoane", a explicat o purtătoare de cuvânt.

Situaţia a rămas confuză şi, chestionată de AFP, această purtătoare de cuvânt nu a putut indica dacă o altă ambarcaţiune se afla în derivă în aceeaşi zonă cu aproximativ 200 de persoane la bord.

Migranţii salvaţi luni sunt 80 de bărbaţi şi 6 femei. O navă de salvare pe mare i-a adus la mal pe insula Gran Canaria unde au fost primiţi de angajaţi ai Crucii Roşii care le-au acordat îngrijiri medicale, a constatat un fotoreporter al AFP.

Potrivit ONG-ului Caminando Fronteras, care îşi obţine informaţiile din apeluri de la migranţi sau de la rudele acestora, o ambarcaţiune a plecat pe 27 iunie din Kafountine, un mic oraş de coastă din sudul Senegalului, situat la aproximativ 1.700 de kilometri de coasta Insulelor Canare, cu aproximativ 200 de persoane la bord.

Potrivit PNG-ului, alte două ambarcaţiuni care au părăsit Senegalul pe 23 iunie sunt şi ele date dispărute, cu aproximativ 120 de persoane la bord în total.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.