Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

90 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău sunt infectaţi cu COVID-19

digi24.ro
covid-19

Un număr de 90 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău sunt în prezent infectaţi cu COVID-19, însă doar nouă au forme ale bolii care au necesitat internarea.

"În momentul de faţă sunt un număr de 90 de cazuri active, 90 de lucrători din cadrul spitalului care sunt pozitivi. Există mini-focare, cu un număr de până la cinci cazuri, la secţiile de boli infecţioase, cardiologie, nou-născuţi, TESA-administrativ şi un număr de trei focare cu peste cinci cazuri la recuperare, pneumologie şi chirurgie. Dar există şi un număr de peste 10 angajaţi depistaţi pozitiv după testarea realizată la revenirea în activitate, în spital, după o perioadă mai îndelungată", a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul DSP Sălaj, Ligia Marincaş, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Alexandru Rafila profețește dezastrul: În maxim o lună cazurile de coronavirus se pot dubla, iar decesele, tripla!

Potrivit acesteia, secţiile cu focare sau mini-focare sunt în continuare funcţionale, pentru că cei care lucrează în cadrul lor s-au îmbolnăvit în perioade diferite de timp şi fac parte din categorii diferite, respectiv medici, asistenţi medicali, personal auxiliar.

"Din cele 90 de persoane care sunt în momentul de faţă pozitive, pot să vă spun că marea majoritate au fost depistate ca urmare a testărilor care s-au făcut în jurul unui caz pozitiv din secţie, indiferent că a fost pacient sau cadru medical. Doar nouă au necesitat spitalizare, restul având forme foarte uşoare sau asimptomatice şi sunt izolaţi la domiciliu. Acesta este un lucru bun şi atestă faptul că se monitorizează cu foarte mare atenţie orice caz apărut în spital şi se face ancheta corespunzător", adăugat directorul DSP Sălaj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.