Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

9.408 de obiecte culturale furate au fost confiscate de Europol

profit.ro
europol

Anchetatorii au arestat 52 de persoane în cadrul unei operaţiuni internaţionale împotriva furturilor de bunuri culturale, în cadrul căreia un total de 9.408 de obiecte culturale valoroase au fost confiscate, a anunţat miercuri Europol, la Haga, relatează dpa.

Acestea includ obiecte arheologice, piese de mobilier, monede, picturi, statui şi instrumente muzicale. Peste 170 de investigaţii sunt încă în curs, a precizat Europol, adăugând că ar putea urma alte arestări.

Europol afirmă că Operaţiunea Pandora a avut loc în 28 de ţări în toamna anului trecut însă agenţia a făcut abia acum publice detalii. Ancheta a vizat aeroporturi, puncte de trecere a frontierei, case de licitaţii, muzee şi locuinţe private, cu accent pe comerţul online de bunuri culturale furate, potrivit Agerpres.ro.

Printre cele mai spectaculoase cazuri s-a numărat descoperirea a peste 4.000 de obiecte antice în Franţa, între care mii de monede. Presupusul făptaş ar fi fost un bărbat care acţiona singur la locurile de excavare cu ajutorul unui detector de metale.

Printre descoperirile poliţiei spaniole a fost o comoară din 91 de monede romane de aur în valoare de aproximativ jumătate de milion de euro. În Olanda, două tablouri valoroase furate au fost confiscate la o licitaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.