Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A 13-a zi de proteste în Piața Victoriei: La ora 22.00, protestatarii au cântat imnul / VIDEO

captura TV
proteste tricolorul

UPDATE ORA Manifestanții din Piața Victoriei au început să plece după ora 21,30, în fața Guvernului fiind în prezent, potrivit unor surse, aproximativ 12.000 de persoane.

Protestatarii au început să plece după ce la ora 21,00 au format un ''tricolor uman'' ridicând deasupra capetelor hârtii colorate în roșu galben și albastru și luminându-le cu ajutorul telefoanelor mobile.

La ora 22,00, cei prezenți în fața sediului Guvernului au intonat imnul și au aprins luminile telefoanelor mobile.

UPDATE Peste 6.000 de persoane, potrivit unor surse oficiale, se află duminică seara, în jurul orei 20,00, la protestul față de Guvern din Piața Victoriei.

Teodor Meleșcanu, discuții cruciale cu secretarul general al NATO

UPDATE ORA În jur de 1.500 de manifestanți s-au strâns în Piața Victoriei duminică seara, după ora 19,00, în a 13-a zi consecutiv, pentru a protesta față de Guvern.

Protestatarii suflă în vuvuzele și scandează următoarele lozinci: "Demisia, demisia", "România, trezește-te", "Jos Guvernul Grindeanu".

Unii dintre protestatari poartă pancarte cu mesaje cum ar fi "Interzis la guvernare celor cu dosare", "Stop teleorMANIA, c-a furat democrația", "Școli și spitale, nu fapte penale", "Nimic până la referendum. Doar demisia", "România coboară pe Pârtia Corupției" și flutură steaguri tricolore, ale UE și SUA.

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

sursa foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

UPDATE: Peste 200 de manifestanţi s-au strâns în Piaţa Victoriei duminică seara, la ora 18,00, în a 13-a zi consecutiv, pentru a protesta împotriva Guvernului.

Protestatarii suflă în vuvuzele şi scandează următoarele lozinci: "Demisia, demisia", "România, trezeşte-te", "Jos Guvernul Grindeanu".

Unii dintre protestatari poartă pancarte cu mesaje cum ar fi "Hoţii la închisoare, nu la guvernare", "Nedreptatea ne uneşte" şi flutură steaguri tricolore, ale UE şi SUA, informează Agerpres.

Printre manifestanţi se află şi un profesor de la Universitatea Naţională de Arte, care a venit în piaţă cu un pinguin confecţionat de el. "Este alb, paşnic şi vrea implicare socială", a spus protestatarul.

*

Noi proteste de amploare sunt anunţate pe Facebook pentru duminică, în Piaţa Victoriei din Capitală. Manifestanţii vor "să facă istorie", prin numărul mare de participanţi, însă gerul cumplit din aceste zile "joacă" de partea Guvernului.

Protestatarii au pregătit pentru această seară "Operaţiunea tricolorul”, propunându-şi ca la ora 21.00 să formeze un tricolor uman în faţa Guvernului cu ajutorul materialelor sau hârtiilor de culoare roşie, galbenă şi albastră.

Continuă protestele la Cotroceni: Zeci de persoane scandează împotriva președintelui Iohannis

"Continuăm protestele în același stil pașnic și creativ care ne-a făcut remarcați peste hotare! Apârându-ne drepturile, ne apărăm pe noi înșine! Duminica aceasta creăm împreună cel mai mare TRICOLOR UMAN. Tot ceea ce trebuie să faceți este să veniți cu un material de culoare: ROȘU, GALBEN sau ALBASTRU + O LANTERNĂ. În ajutorul vostru vom veni cu foi de aceeași culoare, pe care la ora 21:00 ni le vom ridica deasupra capului și vom lumina cerul în culorile TRICOLORULUI.

Ne vom organiza pe trei sectoare: (cum privești spre Guvern)
1. Stânga Palatului Victoria -> ROȘU
2. Centru -> GALBEN
3. Dreapta Palatului Victoria - ALBASTRU

O să folosim 10 bannere de câte 10 metri lungime, 5 pe partea între rosu și galben și 5 pe partea între galben și albastru. Avem nevoie de minim 80 de persoane pentru a face acest lucru", s-a arătat în planul pus la punct de organizatori și publicat pe Facebook.

- în curs de actualizare

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.