Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Așa-numita lege 'anti-legionară', atacată la Curtea Constituțională

Scandalul Legii 217/2015 e departe de a se fi încheiat. În acest moment se face apel la Avocatul Poporului să atace legea la Curtea Constituțională a României (CCR).

Partidul România Unită îi solicită Avocatului Poporului, prin președintele formațiunii, deputatul Bogdan Diaconu, să ridice excepția de neconstituționalitate în fața Curții Constituționale a Legii 217/2015, așa numita lege anti-legionară.

VEZI AICI SOLICITAREA INTEGRALĂ ȘI MOTIVAREA ADRESATĂ AVOCATULUI POPORULUI

Unul din argumentele folosite în petiția către Avocatul Poporului se referă la consecințele neclare ale legii 217 cu privire la valorile și istoria poporului român. ”In privinta accesibilitatii şi previzibilitatii legii fata de cadrul creat, trebuie subliniata neclaritatea normei permitand aplicarea arbitrara a acesteia si fata de persoane sau evenimente care tin de istoria si cultura poporului roman. Ca dovada, imediat dupa promulgarea Legii 217/2015, Institutul Elie Wiesel, care nu are de altfel nicio competenta juridica sau legala in materie, a inceput sa interpreteze legea numita in sensul interzicerii din spatiul public si a interdictiei denumirii de strazi sau a onorarii in alte moduri a unor nume incontestabile ale culturii române precum Petre Țuțea, Mircea Eliade, Emil Cioran, Radu Gyr, Nichifor Crainic și mulți alții. Aceste deraieri juridice si interpretari ale legii aflate in discutie constituie o dovada clara a neclaritatii formularii ei si a efectelor antinationale pe care le produce”, se spune în documentul Partidului România Unită.

Intenția de anulare a Legii 217/2015 prin constatare neconstituționalității ei reprezintă încă un pas pe care PRU îl face împotriva actului normativ controversat, după ce, de curând, liderul PRU Bogdan Diaconu a depus la Parlament o inițiativă legislativă de abrogare a legii și după ce, chiar ieri, PRU a cerut desființarea Institutului Elie Wiesel, autorul moral al legii aflate în discuție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.