Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A apărut al doilea număr din august al Tribunei - cea mai importantă revistă de cultură din România

Tribuna
tribuna din 17 august 2022

Semnalăm apariția numărului 479/16 august 2022 al Revistei de cultură Tribuna, instituție aflată în subordinea Consiliului județean Cluj, cu o tradiție istorică de peste 135 de ani, condusă de filosoful dr. Mircea Arman, manager și redactor-șef, singura revistă de cultură din România care are distribuție națională și internațională.

Într-o rubrică specială, intitulată aniversare, sunt reunite în acest număr o serie de articole dedicate Academicianului și scriitorului D.R. Popescu, la împlinirea vârstei de 87 de ani. Scriu, despre opera ilustrului om de cultură și despre activitatea sa intelectuală prodigioasă, Adrian Lesenciuc, Călin Strănculescu, Alexandru Sfârlea și Titus Vâjeu. Textele sunt însoțite de fotografii din arhiva personală D.R. Popescu.

Remarcăm și de această dată sumarul bogat și diversificat, cu articole de o largă deschidere culturală, printre care se evidențiază editorialul semnat de Mircea Arman și intitulat: Constantin Noica – Arhanghelul, Anton Dumitriu – Anahoretul, în care autorul pune față în față doi titani ai filosofiei românești, cu toată deferența pentru aceștia, la care se adaugă admirația și recunoștința discipolului, în cazul celui de al doilea. Știut fiind faptul că Mircea Arman l-a frecventat în tinerețe pe marele logician Anton Dumitriu, fiind unul dintre puținii săi discipoli.

Mai găsim, în paginile Tribunei din 16 august, texte semnate de A.I Brumaru, Viorel Igna și Vasile Zecheru în cadrul rubricii filosofia; un articol de Andrei Marga la diagnoze; texte de Adrian Suciu și Iulian Cătălui în cadrul rubricii eseu; partea a doua a cercetării rubricii social, realizată de Ani Bradea, din seria Reprezentanți de seamă ai exilului românesc, dedicată lui Alexandru Busuioceanu; un articol al rubricii religia semnat de Î.P.S. Andrei (Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolit al Clujului, Maramureșului și Sălajului); alte articole de: Radu Bagdasar, Constantin Cubleșan, Ilie Rad, Nicolae Iuga, Mircea Moț, Elena Vieru și alții. Pagina de poezie găzduiește creații ale poetului din Serbia, Ioan Baba.

Revista este ilustrată cu imagini ale unor lucrări de artă digitală semnate de Adrian Grecu, prezentate de Horea Avram.

Noul număr al Tribunei, 479 - aferent perioadei cuprinse între 16 și 31 august 2022, poate fi achiziționat de la punctele pentru difuzarea presei din întreaga țară.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.