Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A apărut al doilea număr din decembrie al Revistei Tribuna, cea mai importantă publicație românească de cultură

Tribuna
revista Tribuna 17.12.2021

Semnalăm apariția numărului  care încheie anul 2021, respectiv nr. 463/16 decembrie, al cunoscutei Reviste de cultură Tribuna, instituție aflată în subordinea Consiliului județean Cluj, cu o tradiție istorică de peste 135 de ani, condusă de filosoful dr. Mircea Arman, manager și redactor-șef, singura publicație culturală din România cu distribuție națională și internațională.

Cu un sumar dens și diversificat, în buna tradiție a Tribunei ultimilor ani (întinși pe aproape un deceniu), proaspăta apariție cuprinde articole care vizează o categorie largă de cititori, de la cei interesați de filosofie, eseu, istorie literară, la iubitorii de poezie, proză, teatru sau arte plastice. Se remarcă în mod deosebit editorialul semnat de Mircea Arman, Metavers și metafizică, o analiză de mare actualitate și, în egală măsură, o atenționare vizionară asupra pericolului privind „raportarea la «realitatea» virtuală care va schimba nu numai raportarea la social, la valorile sociale, juridice, comportamentale, psihologice, ci și raportarea de esență a omului la ceea ce el creează ca lume din ființarea disponibilă, care în afara ființei este lipsită de orice sens” (M.A.).

Fiind un număr a cărui apariție precede sărbătoarea creștinească a Nașterii Domnului, paginile sale găzduiesc și Pastorala de Crăciun, cu titlul Domnul Iisus Hristos – emigrant, a Î.P.S. Mitropolitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Viorel Igna în rubrica filosofie; Andrei Marga la diagnoze; Nicolae Iuga în file de jurnal; Vasile Zecheru la esoterism, Iulian Cătălui și Adrian Dinu Rachieru cu participări în rubrica eseu; Radu Bagdasar și Mihaela Malea Stroe la istoria literară; Christian Crăciun și Adrian Lesenciuc cu recenzii la cărți în actualitate, la poezie Ana-Maria Murariu sau Cristina Struțeanu în rubrica numită crochiuri – reprezintă o parte dintre autorii care semnează în paginile Tribunei din 16 decembrie.

Revista este ilustrată de Mircea Struțeanu, artist fotograf, iar textul de prezentare al autorului și al lucrărilor, aflat pe ultima copertă, este scris de Ani Bradea – redactor Tribuna.

Pentru cititorii interesați, reamintim că noul număr al Revistei de cultură Tribuna, 463 - aferent perioadei cuprinse între 16 și 31 decembrie 2021, poate fi achiziționat de la punctele pentru difuzarea presei din întreaga țară.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.