Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A apărut al doilea număr din noiembrie al Tribunei - cea mai importantă revistă de cultură din România

Tribuna
Tribuna

Semnalăm apariția numărului 461/16 noiembrie 2021 al Revistei de cultură Tribuna, instituție aflată în subordinea Consiliului județean Cluj, cu o tradiție istorică de peste 135 de ani, condusă de filosoful dr. Mircea Arman, manager și redactor-șef, singura revistă de cultură din România care are distribuție națională și internațională.

Sumarul ediției reunește, ca de fiecare dată, articole inedite, într-o diversitate de rubrici care acoperă o arie largă de preocupări culturale, de la filosofie, eseu, istorie literară, până la sociologie, poezie, critică literară, traduceri, etc.

Printre cele mai reprezentative articole se remarcă editorialul semnat de Mircea Arman, „Ființa ca adevăr și problema falsului în Despre respingerile sofistice a lui Aristotel sau despre ludicul logic”; textele rubricii filosofia: „Libertate și subiectivitate la Kierkegaard”, de Gaetano Mollo, Profesor de Filosofia educației la Universitatea de Studii din Perugia, Italia și „Medioplatonicii. Numenius, maestrul platonismului pitagoreic” de Viorel Igna;   sau eseurile semnate de Iulian Cătălui, „O paralelă și o viziune comparatistă între doi avangardiști bizari: Urmuz și Harms”, respectiv Iulian Chivu, „Dialectica argumentelor în filosofia limbii”.

Regăsim și în acest număr rubrici permanente precum: diagnoze de Andrei Marga, istoria literară de Radu Bagdasar sau esoterism de Vasile Zecheru. Rubrica social găzduiește o analiză de maximă actualitate sub titlul: „Țapul ispășitor sau din cauza cui nu poate fi depășită pandemia”, de Adrian Lesenciuc. Comentariile literare sunt semnate în acest număr de Ani Bradea, Christian Crăciun, Irina Lazăr și Alexandru Sfârlea. Pagina de poezie găzduiește creațiile lui Marcel Mureșeanu, iar rubrica traduceri aduce în atenția  cititorilor versurile poetei din Veneția, Italia, Anna Lombardo. Mai semnează în acest număr: Constantin Cubleșan, Mircea Moț, Emilia Cernăianu, Cristina Struțeanu și alții.

Revista este ilustrată cu lucrări ale membrilor Asociației Artistice Matéria din Budapesta, Ungaria.

Noul număr al Tribunei, 461 - aferent perioadei cuprinse între 16 și 30 noiembrie 2021, poate fi achiziționat de la punctele pentru difuzarea presei din întreaga țară.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.