Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A apărut numărul din 1 februarie al Tribunei - cea mai importantă publicație culturală din România

Tribuna
Tribuna din 8.02.2023

Semnalăm apariția numărului 490/1 februarie 2023 al Revistei de cultură Tribuna, instituție aflată în subordinea Consiliului județean Cluj, cu o tradiție istorică de peste 135 de ani, condusă de filosoful dr. Mircea Arman, manager și redactor-șef, singura revistă de cultură din România care are distribuție națională și internațională.

Într-un format elegant, recognoscibil cititorilor săi, Tribuna reunește, ca de fiecare dată în cele 36 de pagini ale sale, articole de larg interes cultural, de la filosofie, religie, eseu, la poezie, critică literară și plastică, film, etc.

Remarcăm în acest număr editorialul semnat de Mircea Arman, „Metafizica înțeleasă ca meta ta physis, imaginativul poietic științific rațional și imaginativul tehnologic delirant-dominativ”, un fragment inedit din noul volum al filosofului, aflat în pregătire la Editura Tribuna; articolul rubricii diagnoze, de Andrei Marga, scris la dispariția Papei Benedict al XVI-lea, „Cristocentrismul în relația dintre pontifi”; sau textul in memoriam „Dumitru Radu Popescu și «adevărul multiplu»”, de Adrian Dinu Rachieru.

„Exercițiile spirituale antice, «filosofia creștină» și simbolistica Sfântului Graal” – serialul rubricii filosofie, de Viorel Igna – continuă cu un nou episod; iar analizele din rubricile religie și eseu sunt semnate de Isabela Vasiliu-Scraba și Iulian Cătălui.

În spațiul destinat comentariilor literare, Ani Bradea scrie despre volumul Viața mea, al scriitorului și academicianului Nicolae Breban (publicat în 2017 de Editura Polirom); iar despre noile apariții editoriale ale poeților Alexandru Petria și Oana Boc semnează recenzii Irina Lazăr și Constantin Cubleșan.

Pagina de poezie găzduiește poeme de Constantin-Andrei Pătrăucean, creații premiate în anul 2022 de Revista Tribuna în cadrul Festivalului Național de Poezie „Nicolae Labiș”.

Mai semnează în acest număr: Adrian Lesenciuc, Laura Poantă, Nicolae Iuga, Radu Bagdasar, Mircea Moț, Iulian Chivu, Eugen Cojocaru și alții. Revista este ilustrată cu lucrări semnate de artistul Fany Singer.

Noul număr al Tribunei, 490 - aferent perioadei cuprinse între 1 și 15 februarie 2023, poate fi achiziționat de la punctele pentru difuzarea presei din întreaga țară.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.