Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A apărut pastila care imită exercițiile fizice: Care sunt primele rezultate ale testării

gazeta-romana.ro
pastila medicament

O echipă de cercetători de la Universitatea Washington din St. Louis a dezvoltat o pastilă care ar imita unele dintre beneficiile exercițiilor fizice. Pastila ar putea îmbunătăți metabolismul și creșterea musculară.

Echipa de cercetători, care și-a prezentat rezultatele la reuniunea de primăvară a Societății Americane de Chimie (ACS), speră să reproducă efectele fizice ale exercițiilor fizice, în special capacitatea de a îmbunătăți metabolismul, precum și performanța musculară, anunță New York Post, citat de Mediafax.

„Nu putem înlocui exercițiile fizice”, a declarat Bahaa Elgendy, cercetător principal al proiectului: „Dar există atât de multe cazuri în care este nevoie de un înlocuitor".

Cu toate acestea, descoperirile ar putea duce la o nouă modalitate de tratare a atrofiei musculare și a altor afecțiuni medicale, inclusiv a insuficienței cardiace și a bolilor neurodegenerative.

Dacă medicamentul ar putea imita efectele fizice ale exercițiilor fizice, acesta ar putea ajuta la compensarea slăbiciunii mușchilor unei persoane care apare în mod natural odată cu îmbătrânirea sau pentru cei afectați de cancer, de anumite afecțiuni genetice sau de orice alt motiv pentru care o persoană nu poate face activitate fizică regulată.

Elgendy a adăugat că "pilula de exerciții fizice" ar putea contracara pierderea atât a mușchilor, cât și a grăsimii, cauzată de alte medicamente.

Pastila, testată pe șoareci, a crescut o fibră musculară rezistentă la oboseală, ceea ce, la rândul său, a îmbunătățit rezistența rozătoarelor atunci când alergau pe o bandă de alergare.

Dar trebuie făcute mai multe teste înainte ca pilula să fie disponibilă pentru uz uman. Oamenii de știință vor testa compusul pe alte animale, ca următor pas în procesul de cercetare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.