Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A apărut primul număr din aprilie al Revistei Tribuna, cea mai importantă publicație românească de cultură

Tribuna
Tribuna din 1 aprilie 2022

Semnalăm apariția noului număr, 470/1 aprilie 2022, al cunoscutei Reviste de cultură Tribuna, instituție aflată în subordinea Consiliului județean Cluj, cu o tradiție istorică de peste 135 de ani, condusă de filosoful dr. Mircea Arman, manager și redactor-șef, singura publicație culturală din România cu distribuție națională și internațională.

Cu un sumar dens și diversificat, în buna tradiție a Tribunei din ultimul său deceniu de existență, proaspăta apariție cuprinde articole care vizează o categorie largă de cititori, de la cei interesați de filosofie, eseu, istorie literară, la iubitorii de poezie, proză, teatru sau arte plastice. Se remarcă în mod deosebit editorialul lui Mircea Arman, intitulat: Capacitatea imaginativă poietică apriorică ca unitate sintetică a apercepției. Este o analiză care vine în completarea celor semnate de filosof până acum în Tribuna, și care aduc o lumină nouă asupra filosofiei clasice universale, textul de față anunțând un viitor volum semnat de Mircea Arman.

Viorel Igna inițiază în acest număr, în rubrica filosofie, o nouă serie de articole sub titlul Noțiunea metafisică de participare la Sfântul Toma din Aquino; iar Andrei Marga, la diagnoze, vorbește despre Conceperi ale democrației. Radu Bagdasar, în istoria literară, scrie despre Efectul de biliard în „psihicul profund, inconștientul creatorului”, în vreme ce, în rubrica social, Ani Bradea aduce în atenția cititorilor destinul unor Reprezentanți de seamă ai exilului românesc, în acest text referirea se face la pictorul și graficianul, care a trăit în Italia, Eugen Drăguțescu. Despre cele mai noi apariții editoriale scriu în Tribuna din 1 aprilie: Adrian Lesenciuc, Alexandru Sfârlea, Sever Avram, Adrian Țion și Alexandru Cazacu. În cadrul altor rubrici consacrate ale revistei mai semnează: Iulian Cătălui, Nicolae Iliescu, Nicolae Iuga, Ilie Rad, Mircea Moț și alții.

Cele două pagini de poezie ale revistei găzduiesc un poem-fluviu semnat de Dorin Gabriel Tilinca (Germania).

Revista este ilustrată de sculptorul Sorin Purcaru, cu un text de prezentare a activității sale artistice de Petru Bejan.

Pentru cititorii interesați, reamintim că noul număr al Revistei de cultură Tribuna, 470 - aferent perioadei cuprinse între 1 și 15 aprilie 2022, poate fi achiziționat de la punctele pentru difuzarea presei din întreaga țară.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.