Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A apărut un nou medicament minune: garantează o slăbire rapidă și sănătoasă

medicament slabit

Acţiunile companiei daneze Zealand Pharma au crescut puternic luni, după ce compania a publicat rezultate solide ale unui studiu privind un tratament pentru o boală hepatică prezentat ca un potenţial concurent pe piaţa în plină expansiune a medicamentelor pentru slăbire, transmite CNBC, informează News.ro.

Studiul de fază 2 al medicamentului survodutidă a arătat că 83% dintre adulţi au observat rezultate pozitive pentru o formă de inflamaţie hepatică cauzată de excesul de celule adipoase, cunoscută sub numele de ”MASH”, a anunţat compania.

Medicamentul are ”eficacitate demonstrată” la persoanele cu obezitate şi este în prezent supus unor cinci studii de fază 3 într-un program clinic pentru persoanele supraponderale sau obeze.

Tratamentul a primit o aprobare rapidă din partea Administraţiei pentru Medicamente şi Alimente din SUA.

Acţiunile Zealand Pharma au închis luni în urcare cu 35%, pe fondul entuziasmului pentru potenţialul companiei pe piaţa extrem de profitabilă a obezităţii, care a făcut ca producătorul de medicamente danez Novo Nordisk să devină cea mai valoroasă firmă din Europa, ca efect al dezvoltării Ozempic şi Wegovy.

Concurență mare în piața medicamentelor de slăbit

Mai multe alte companii, inclusiv Eli Lilly , Roche şi AstraZeneca, caută şi ele să concureze în acest sector.

”Rezultatele de top au demonstrat o îmbunătăţire a MASH, la toate dozele explorate în studiu. Tratamentul cu survodutidă nu a evidenţiat probleme neaşteptate de siguranţă sau tolerabilitate, inclusiv la doza mai mare de 6,0 mg”, a declarat Michael Novod, şeful echipei de cercetare a capitalului medical al băncii Nordea, într-o notă de luni, salutând cele mai recente rezultate ale  Zealand Pharma ca fiind un ”câştig fără echivoc pentru survodutide.”

”Important, studiul [Faza 2] MASH ne spune, de asemenea, că doza de 6 mg este sigură, care este doza maximă utilizată şi în studiul în curs de desfăşurare privind obezitatea [Faza 3]”, a adăugat el.

Analiştii de la Jefferies au apreciat că ”poziţia de jucător cheie în următorul val de terapii pentru obezitate este subapreciată” pentru Zealand Pharma, menţionând importanţa anunţului co-inventatorului german Boehringer Ingelheim că medicamentul va avansa ”cât mai repede posibil” cu tratament pentru boli ale ficatului şi afecţiuni asociate.

Firma farmaceutică Boehringer Ingelheim finanţează şi conduce dezvoltarea clinică a survodutidei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.