Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A câștigat în instanță: Directorul liceului pentru care elevii și profesorii au protestat a a fost repus în funcție, în ciuda inspectoratului

protest elevi oradea

Profesorul Florin Nicoară este din nou, de vineri, directorul Colegiului Naţional "Emanuil Gojdu", după ce Tribunalul Bihor i-a admis cererea de suspendare a deciziei Inspectoratului Şcolar, prin care a fost demis.

"Eu cred că justiţia a făcut dreptate. Abuzul inspectorului general şi al echipei din Consiliul de administraţie a fost cel puţin azi dat la o parte, pentru că nu e normal ca în preajma examenelor să destabilizezi o şcoală doar ca să te răzbuni pe conducătorul ei sau pe şcoala însăşi sau, cine ştie, să invoci nişte motive care nu au nicio legătură legea şi normalitatea", a declarat, pentru AGERPRES, profesorul Nicoară.

Chiar dacă nu este definitivă, sentinţa este executorie. Potrivit hotărârii publicate pe site-ul instanţei, judecătorii au dispus suspendarea deciziei 3867 din 21 mai, prin care Nicoară a fost demis, până la pronunţarea instanţei de fond.

"Eu am considerat, la fel ca întregul colegiu, că decizia demiterii directorului Nicoară este nelegală şi injustă. Tribunalul Bihor nu a făcut decât să ne dea dreptate. Eu, ca părinte, sper ca această decizie să nu fie atacată, pentru că s-a făcut destul rău şcolii. Ca avocat, nu am nicio emoţie, eu nu-mi fac iluzii pentru că ştiu că va fi atacată. Sentinţa, eu cred că trebuie să rămână în aceeaşi formă, pentru că este legală. Decizia demiterii a fost una abuzivă dincolo de orice închipuire. Doar ca să vă dau exemplu a ceea ce înseamnă perturbarea activităţii liceului, Inspectoratul Şcolar a detaşat trei inspectori ca să ajute directorul adjunct numit în conducerea liceului! În această perioadă, când Colegiul Gojdu este centru de Bac, centru de Capacitate, examen pentru clasa a V-a, logistica este infernală şi trebuie asigurată. Au detaşat trei inspectori, lucru care este de noaptea minţii," a declarat, pentru AGERPRES, avocatul directorului, Bogdan Bodea.

Inspectoratul Şcolar i-a imputat directorului Nicoară că a permis ca o zi pe săptămână cursurile să fie ţinute on-line şi ca orele să aibă o durată de 40 de minute, cu pauze de câte cinci minute, în condiţiile în care elevii purtau tot timpul mască.

Avocatul a explicat faptul că, în primul rând, articolul 15 din Ordinul comun 3235 prevede expres că unităţile de învăţământ preuniversitar pot emite norme proprii prin care să reglementeze măsuri complementare celor prevăzute de actul normativ, prevedere legală ignorată de şeful IŞJ. Ziua on-line precum şi durata orei de curs fac parte integrantă a orarului înaintat ISJ. Decizia privind desfăşurarea cursurilor aparţine Consiliului de Administraţie al Colegiului, iar nu directorului şcolii.

"Dl Blage (inspectorul şcolar general, n.r.) în loc să atace în instanţă acea decizie şi să respecte ordinea de drept (astfel cum am procedat noi) a aruncat întreaga responsabilitate pe director şi l-a destituit abuziv. Ziua on-line permite profesorilor ce au probleme de sănătate să se protejeze iar aceştia sunt în număr de 9. Tot astfel astfel s-au reglementat şi situaţii speciale precum limba a 2-a străină (pentru care sunt grupaţi elevi din clase diferite, în funcţie de limba pentru care optează) sau utilizarea laboratoarelor de informatică ce sunt utilizate în comun de toate clasele colegiului. Inspectoratul a recunoscut, pus în faţa evidenţei, că nu a prevăzut toate consecinţele deciziei de destituire. Personal, repet, sunt ferm convins că este o decizie justă şi ţin să le mulţumesc şi celorlalţi colegi avocaţi care au sprijinit acest demers al nostru, a precizat avocatul Bodea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.