Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A condamnat războiul lui Putin din Ucraina, iar acum e căutat în întreaga lume: fost guvernator adjunct la Banca Rusiei, desemnat drept 'agent străin'

Serghei Aleksaşenko

A condamnat războiul lui Putin din Ucraina, iar acum e căutat în întreaga lume: fost guvernator adjunct la Banca Rusiei, desemnat drept 'agent străin'

Ministerul de Interne al Rusiei l-a plasat pe Serghei Aleksaşenko, fost guvernator adjunct al Băncii Rusiei şi ministru adjunct al Finanţelor, pe lista sa de persoane urmărite, au informat sâmbătă agenţiile de presă de stat ruse TASS şi RIA, citate de Reuters, relatează News.ro.

Aleksaşenko, care a criticat războiul Rusiei în Ucraina, trăieşte în exil în Statele Unite, după ce a intrat în conflict cu guvernul preşedintelui Vladimir Putin, şi fusese deja desemnat ”agent străin”. TASS a relatat că Aleksaşenko a fost adăugat pe lista de persoane urmărite a Ministerului de Interne pentru o acuzaţie penală nespecificată. Reuters nu a putut accesa imediat baza de date generală a ministerului.

Aleksaşenko a declarat pentru Reuters că intrarea sa în baza de date nu s-a schimbat în niciun fel în ultimii cinci ani.

Parlamentarul rus Vasili Piskarev a declarat săptămâna aceasta că Aleksaşenko şi Serghei Guriev, profesor de economie la Sciences Po din Franţa, au participat la elaborarea sancţiunilor împotriva Rusiei prin implicarea lor în grupul internaţional de lucru al Universităţii Stanford privind sancţiunile ruseşti.

Piskarev, care conduce comisia Parlamentului pentru investigarea ingerinţei statelor străine în afacerile interne ale Rusiei, i-a acuzat pe cei doi economişti de trădare de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.