Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A dat Beijingul lovitura? Taiwan amendează principalul contractor al Apple, pentru o investiţie neautorizată în China

cdn.wccftech.com
apple

Guvernul din Taiwan a declarat sâmbătă că va amenda Foxconn, cel mai mare producător de electronice pe bază de contract din lume şi principalul contractor al Apple, pentru o investiţie neautorizată într-un producător chinez de cipuri, chiar şi după ce firma taiwaneză a declarat că va vinde participaţia la acesta, transmite Reuters.

Taiwanul urmăreşte cu atenţia ambiţia Chinei de a-şi stimula industria semiconductoarelor şi înăspreşte legislaţia pentru a preveni furtul de tehnologie în domeniul cipurilor de către China.

Foxconn, un important furnizor şi producător de iPhone-uri Apple, a dezvăluit în iulie că este acţionar al conglomeratului chinez de cipuri Tsinghua Unigroup.

Vineri seara, Foxconn a declarat, într-un document la bursa de valori din Taipei, că filiala sa din China a convenit să-şi vândă întregul pachet de acţiuni la Tsinghua Unigroup.

Ministerul Economiei din Taiwan a declarat ca răspuns că comisia sa de investiţii, care trebuie să aprobe toate investiţiile străine, va cere Foxconn luni ”o explicaţie completă” despre investiţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.