Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A doua etapă a campaniei de vaccinare - Când și unde începe vaccinarea personalului MAI

Homeland Preparedness News
Regeneron covid-19 vaccin

Vaccinarea împotriva COVID-19 a personalului MAI aflat în linia întâi începe vineri, la ora 13.00, la Centrul de Vaccinare din cadrul Spitalului de Urgență „Prof. dr. Dimitrie Gerota” din Capitală.

„Mâine, 15 ianuarie 2021, începând cu ora 13.00, la Centrul de Vaccinare din cadrul Spitalului de Urgență „Prof. dr. Dimitrie Gerota” București, începe vaccinarea împotriva COVID-19 a personalului MAI aflat în linia I”, anunță Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit sursei citate, activitatea se încadrează în cea de-a doua etapă a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, care include populația cu grad de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale.

De vineri începe a doua etapă a campaniei de vaccinare. Vor fi vaccinate persoanele cu grad ridicat de risc: vârstnicii din centrele rezidențiale, adulții de peste 65 de ani, adulții care suferă de boli cronice și persoanele care desfășoară activități esențiale.

În categoria persoanelor cunoscute cu boli cronice se încadrează oricare persoană, indiferent de vârstă, care suferă de una dintre următoarele afecțiuni: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni renale, afecțiuni oncologice, afecțiuni pulmonare, afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecțiuni hepatice moderate/severe, afecțiuni autoimune, imunodepresii severe (pacienți transplantați, cu consult medical prealabil, pacienți care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienți infectați cu HIV/SIDA).

Citește și: Se poate 'sări' rândul la vaccinare: o dovedește un primar din România. Felix Borcean s-a vaccinat împotriva COVID-19

Persoanele respective se pot programa pentru vaccinare prin medicii de familie pe lista cărora sunt înscriși. În cazul în care nu au acces la medicul de familie propriu, se pot programa prin următoarele modalități:
- prin intermediul oricărui alt medic de familie;
- prin call center la numărul de telefon 021.9462;
- prin structurile de asistență socială de la nivelul primăriilor de sector.

Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani se pot programa la vaccinarea împotriva COVID utilizând oricare dintre următoarele modalități:
- prin intermediul medicilor de familie;
- individual, prin intermediul platformei (vaccinare-covid.gov.ro/auth/login">https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login);
- prin contul unui aparținător, prin intermediul platformei online (de pe un cont se pot înscrie până la 10 persoane);
- prin call center 021.9462;
- prin structurile de asistență socială de la nivelul primăriilor de sector.

Persoanele care desfășoară activități esențiale vor fi programate în baza propunerilor făcute de angajator.

Persoanele eligibile se pot programa pentru vaccinare indiferent dacă au sau nu asigurare de sănătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.