Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A erupt vulcanul Semeru din Indonezia, oamenii au fost avertizați sa înceteze orice activitate

Vulcanul Semeru din insula indoneziană Java a erupt duminică dimineaţă expulzând în atmosferă o coloană de cenuşă cu înălţimea de doi kilometri şi determinând autorităţile să-i avertizeze pe rezidenţi să stea departe de zona erupţiei, informează Reuters.

La începutul lunii, Semeru, muntele cu cea mai mare altitudine de pe insula Java, a expulzat nori de cenuşă şi fluxuri piroclastice care au dus la moartea a cel puţin 46 de persoane, mai mulţi dispăruţi, în timp ce mii de persoane au fost strămutate.

Duminică, erupţia din prima parte a zilei a dus la formarea unor nori denşi de cenuşă albă şi gri, potrivit Centrului pentru vulcanologie şi gestionarea pericolelor geologice (PVMBG).

Agenţia a avertizat rezidenţii din apropiere să nu desfăşoare activităţi pe o rază de cinci kilometri de centrul erupţiei şi să menţină o distanţă de 500 de metri de malurile râurilor din cauza riscului revărsării de lavă.

PVMBG le-a mai recomandat oamenilor să nu desfăşoare activităţi la o distanţă mai mică de 13 kilometri sud-est de centrul erupţiei.

Cu 142 de vulcani prezenţi pe teritoriul său, Indonezia deţine cel mai mare număr de locuitori pe plan global care trăiesc în apropierea unui vulcan, dintre care 8,6 milioane, la o distanţă de 10 kilometri, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.