Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost aprobat guvernul autonom al Găgăuziei. Bașcanul, omul lui Ilan Șor, a jucat dur cu deputații din Adunarea Populară

IPN
Evghenia Guțul

Deputații din Adunarea Populară a Găgăuziei au aprobat structura Comitetului Executiv. Urmează votul pentru componența nominală.

Adunarea Populară s-a convocat astăzi, 25 august, în ședință și a purces la examinarea propunerii bașcanului Evghenia Guțul referire la ipn.md.

În urma unor discuții în contradictoriu, Evghenia Guțul a părăsit sala de ședințe. La scurt timp, ședința a fost reluată, iar bașcanul a revenit în sală.

Prin urmare, deputații de la Comrat au fost de acord să voteze structura Comitetului Executiv cu condiția ca, până la mijlocul lunii noiembrie, Evghenia Guțul va veni cu propuneri de optimizare a Executivului.

De asemenea, aleșii au avut întrebări la câteva candidaturi din componența nominală propusă de bașcan, întrucât aceștia nu cunosc limba găgăuză. Ca urmare s-a convenit să amâne votul pentru componența nominală pentru ședința următoare.

Legea prevede că bașcanul Găgăuziei este în drept să dizolve înainte de termen Adunarea Populară în cazul în care Comitetul Executiv nu este format în decurs de 45 de zile de la propunerea componenței acestuia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.