Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost APROBATĂ tranzacția anului în lume: SUMA URIAȘĂ care va fi plătită

agenda.ro
bani

Acționarii Liberty Media au aprobat cumpărarea Formulei 1, care urmează acum să primească acordul Federației Internaționale de Automobilism (FIA) pentru a deveni definitivă, a anunțat grupul american într-un comunicat.

În cadrul unei Adunări generale extraordinare, la sediul grupului din Englewood (Colorado), acționarii și-au dat acordul pentru realizarea acestei tranzacții de 8 miliarde dolari, care a fost anunțată în luna septembrie și în urma căreia unul dintre cel mai urmărite sporturi de pe planetă a trecut sub controlul grupului patronat de miliardarul John Malone, scrie agerpres.ro.

Citește și: Decizia luată de un judecător în cazul lui Johnny Depp și Amber Heard / VIDEO

Liberty Media va înființa o nouă entitate denumită Formula One Grup, care va gestiona activitățile și drepturile disciplinei supreme din sportul automobilistic, care aduce organizatorilor săi aproximativ 1,8 miliarde de dolari pe an, precizează AFP.

Grupul american anunțase deja, la jumătatea lunii decembrie, că a primit acordul autorităților pentru concurență și a strâns sumele necesare achiziției, care urmează să fie finalizată până la sfârșitul lunii martie.

Citește și: BOMBĂ Procurorii spală banii condamnaților!

Următoarea ediție a Campionatului Mondial de Formula 1 va debuta pe 26 martie, la Melbourne, cu Marele Premiu al Australiei.

Liberty media a cumpărat Formula 1 de la fondul de investiții CVC Capital Partners, care controla competiția prin intermediul unui holding denumit Delta Topco, în colaborare cu britanicul Bernie Ecclestone, cel care a făcut în ultimii 30 de ani din Formula 1 una dintre disciplinele sportivele cele mai rentabile din lume.

Citește și: Deja… se anunță Grindeanu II. Când ar putea veni prima remaniere

Ecclestone, în vârstă de 86 ani, urmează să-i consilieze pe noii acționari în următorii trei ani, în timp ce conducerea Formula One Group urmează să fie preluată de Chase Carey, cel care a lucrat mult timp pentru un alt magnat media, Rupert Murdoch.

Experiența lui Ecclestone va fi utilă în special în negocierile pentru un nou acord cu echipele de Formula 1 asupra repartizării profiturilor, actualul contract urmând să expire în 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.