Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost descoperit încă un nou caz de fizician medical fără drept de prectică - DSP face verificări

AGERPRES
spital 112 smurd

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba a demarat, miercuri, verificări, după ce vicepreședintele Colegiului Fizicienilor, Marin Bodale, a declarat că opt fizicieni lucrează în spitale din România, unul dintre ei la Spitalul din Blaj informează mediafax.

În urma declarațiilor vicepreședintelui Colegiului Fizicienilor, Marin Bodale, potrivit căruia opt falși fizicieni lucrează în spitalele din România, între care a enumerat și Spitalul Municipal Blaj.

”Direcția de Sănătate Publică Alba s-a autosesizat, după apariția în spațiul public a informației că în Spitalul Municipal Blaj ar fi lucrat un fizician medical fără acreditările necesare, și s-au demarat verificări”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al instituției, Dragoș Suciu.

Citește și: SRI, REACȚIE în scandalul reducerilor bugetare: 'SRI a fost organizat pe model sovietic'

Vicepreședintele pe Moldova al Colegiului Fizicienilor Medicali din România, Marin Bodale susține că există opt fizicieni medicali falși care lucrează în spitale, majoritatea fiind în București, la spitale publice sau private.

”Au fost care au practicat și în Iași la Institutul Regional de Oncologie și s-au mutat anul trecut, dacă nu greșesc, la Spitalul Județean Bacău. Au fost angajați la Spitalul Județean Arad, la Spitalul Municipal Blaj, la spitalul orățenesc Roșiorii de Vede. Sunt în mai multe spitale, nu numai într-un loc”, a afirmat Marin Bodale.

Potrivit acestuia, falșilor fizicieni le-a fost atrasă atenția, chiar din anii 2016 și 2017, să nu practice profesia de fizician medical fără o recunoștere sau să se adreseze instituțiilor abilitate pentru a obține codul de parafă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.