Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost FAVORITĂ în sondaje, dar și-a anunțat RETRAGEREA: Singura femeie din cursa pentru Casa Albă RENUNȚĂ la scrutinul prezidențial

Elizabeth Warren

Senatoarea Elizabeth Warren a decis să se retragă din cursa pentru desemnarea candidatului Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din Statele Unite, afirmă surse citate de cotidianul The New York Times şi de postul CNN.

Senatoarea de Massachusetts, care şi-a axat campania electorală pe angajamentul combaterii corupţiei la Washington, urmează să îşi anunţe echipa că se retrage din cursa electorală, au precizat surse politice.

Citește și: Soțul Sorinei Pintea, mesaj emoționant: Vă rog cu toată ființa să mă ajutați

Senatoarea progresistă în vârstă de 70 de ani, care candida pe o platformă anticorupţie, a urcat până pe primul loc în sondaje în toamna trecută, după care a înregistrat o cădere.

Elizabeth Warren s-a clasat pe locul al treilea în scrutinul din Iowa, iar în statele New Hampshire şi Nevada a fost pe locul al patrulea. În Carolina de Sud a obţinut locul cinci.

Citește și: Marian Godină a explodat la adresa Sorinei Pintea: ‘Aia e umilire, doamnă! Aia e afectare a stării de sănătate! Ăla e lucru inuman’

Elizabeth Warren nu a câştigat în niciunul din cele în jur de 20 de state în care democraţii au organizat până acum alegeri primare. Ea a suferit înfrângeri umilitoare mai ales în Massachusetts, statul pe care îl reprezintă în Senatul american, şi în Oklahoma, unde a crescut.

Potrivit CNN, Elizabeth Warren urmează să facă o declaraţie de presă de la locuinţa sa din Cambridge, Massachusetts.

Citește și: SRI a început căutările: Distribuiți dacă bănuiți pe cineva

Ea rămăsese singura femeie printre favoriţii la învestitura democrată.

Miliardarul Michael Bloomberg, fost primar al oraşului New York, s-a retras, miercuri, din scrutinul organizat de Partidul Democrat şi a anunţat că îl susţine pe fostul vicepreședinte Joseph Biden.

Citește și: VIDEO Șefa DSP Timiș s-a făcut de râs, în timp ce dădea detalii despre un caz de coronavirus: ‘Lumina chiar mă deranjează’

Fostul vicepreşedinte Joseph Biden şi senatorul Bernie Sanders dispută poziţia de candidat al Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din SUA. Bernie Sanders a declarat că a discutat miercuri cu Elizabeth Warren, dar nu a oferit detalii despre conţinutul conversaţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.