Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost găsită vaca care poate revoluționa tratamentul pentru diabet: Produce insulină umană în lapte

Digi24
vaca

Descoperire revoluționară care ar putea schimba complet modul în care este tratat diabetul. O echipă de cercetători a modificat genetic o vacă brună din Brazilia pentru a produce insulină umană în laptele său.

Noua descoperire ar putea face ca insulina să fie mult mai accesibilă și mai ieftină pentru cei care au nevoie de ea, conform Mediafax.

Cercetătorii au introdus o genă umană în ADN-ul vacii, care determină glandele mamare ale vacii să producă proinsulină. Proinsulina este transformată apoi în insulină activă în organismul uman.

"Scopul nostru a fost să producem proinsulină, să o purificăm în insulină și să continuăm de acolo. Dar vaca practic o procesa singură. Ea produce aproximativ trei la unu insulină biologic activă la proinsulină", a declarat Matt Wheeler, autorul principal al studiului, profesor la Departamentul de Științe Animale al Universității din Illinois.

O singură vacă ar putea produce suficientă insulină pentru a trata mii de oameni cu diabet. Cercetătorii speră să optimizeze procesul și să creeze un efectiv de vaci transgenice care ar putea produce suficientă insulină pentru a satisface nevoile întregii lumi.

Este nevoie de mai multe cercetări înainte ca insulina produsă de vaci să fie disponibilă pentru pacienți. Cercetătorii trebuie să se asigure că este sigură și eficientă pentru uzul uman.

Studiul a fost publicat în Biotechnology Journal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.