Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost încătuşat 'creierul' atentatelor de la Paris

www.burntorangereport.com
arestat, cătușe, reținut

Mohamed Bakkali, unul dintre presupuşii logisticieni ai atentatelor comise pe 13 noiembrie 2015 la Paris, care s-au soldat cu 130 de morţi şi peste 350 de răniţi, a fost predat vineri Franţei de către Belgia, a anunţat Parchetul federal belgian, relatează AFP. 'Mohamed B. a fost predat astăzi autorităţilor judiciare franceze' în cadrul acestei anchete şi al celei privind atentatul dejucat asupra unui tren Thalys, în 2015, se arată într-un comunicat al Parchetului, conform Agerpres.

Mohamed Bakkali, în vârstă de 30 de ani, era încarcerat de la sfârşitul lunii noiembrie 2015 în Belgia pentru rolul său de presupus logistician în atentatele din 13 noiembrie.

Justiţia belgiană a autorizat la 30 iunie 2016 predarea acestui suspect Franţei cu condiţia că 'după ce a fost judecat (în Franţa), el să fie retrimis în Belgia pentru a executa sentinţa sau măsura de siguranţă care va fi pronunţată împotriva lui'. El este suspectat că a închiriat un BMW, reperat în apropierea locuinţelor din Charleroi şi Auvelais (sud), care a fost folosit la pregătirea atentatelor soldate cu 130 de morţi în capitala franceză pe 13 noiembrie 2015.

Bărbatul este de asemenea suspectat că a închiriat locuinţa de pe strada Henri Bergé, din Schaerbeek (Bruxelles), unde au fost fabricate centurile cu explozibili care au fost folosite pe 13 noiembrie, precum şi de spionarea unui responsabil dintr-un centru de cercetare nuclear din Belgia.

Suspectul ar fi închiriat de asemenea un alt apartament în Schaerbeek, unde au stat fraţii kamikaze Ibrahim şi Khalid El Bakraoui înainte de a a comite atentatele sinucigaşe de la Bruxelles pe 22 martie, soldate cu 32 de morţi, menţionează agenţia Belga. Mohamed Bakkali a fost arestat la Bruxelles pe 26 noiembrie 2015 şi inculpat pentru asasinate teroriste şi participare la activităţi ale unui grup terorist.

El este de asemenea suspectat că a jucat un rol preponderent în organizarea atacului eşuat din 21 august 2015 într-un tren Thalys pe ruta Amsterdam-Paris şi a fost inculpat în dosarul belgian al anchetei în acest caz, pe 31 octombrie 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.