Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost înființat Patronatul Industriei Asigurărilor din România

impacare intelegere

Groupama Asigurări, UNIQA Asigurări, UNIQA Asigurări de Viață și PAID România (Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale) au înființat PIAR – Patronatul Industriei Asigurărilor din România, potrivit Mediafax.

PIAR urmează să își atribuie rolul instituit prin lege în domeniul dialogului social, precizează un comunicat. De asemenea, prin afilierea sa în Confederația Patronală CONCORDIA, PIAR își propune să facă cunoscute stakeholder-ilor instituționali și mediului decident interesele și problemele cu care se confruntă piața de asigurări din România privind dialogul social, devenind, astfel, organismul abilitat din cadrul industriei asigurărilor care, conform legii, poate emite puncte de vedere în calitate de partener de dialog social.

”Odată cu lansarea acestui patronat, ne dorim să dăm încă un glas industriei de asigurări din România, la baza căruia să stea dorința noastră comună de a colabora și de a ne implica activ în dialogul social, în vederea creșterii atractivității asigurătorilor pe piața muncii”, au declarat reprezentanții PIAR – Patronatul Industriei Asigurărilor din România.

Membrii fondatori ai PIAR subliniază faptul că organizația patronală este complementară UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România, iar membrii fondatori ai PIAR sunt în același timp și membri UNSAR. În plus, în scopul unei colaborări cât mai strânse, directorul general al UNSAR va fi invitat permanent în Consiliul Director al PIAR. În acest mod, cele două organizații vor avea cadrul de guvernanță potrivit pentru a susține demersuri comune.

Printre primele inițiative ale Patronatului Industriei Asigurărilor din România se numără identificarea inițiativelor legislative care țin de domeniul muncii și impactează sectorul asigurărilor, precum și luarea unor poziții oficiale privind avantajele și dezavantajele adoptării acestora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.