Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost înregistrat cazul 100 pe heliportul de la Spitalul Universitar de Urgență București: povestea unui bebeluș născut prematur adus de la Alexandria

elicopter heliport spitalul universitar bucuresti

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) a înregistrat, luni seară, aterizarea cu numărul 100 pe heliportul construit pe Blocul Operator Central al unităţii sanitare, heliport care a costat un milion de euro şi a fost amenajat în urmă cu opt luni. Transport aerian cu numărul 100 a adus la SUUB un bebeluş născut la Alexandria şi care avea icter hemolitic, relatează News.ro.

„Bilanţul transporturilor medicale de urgenţă arată că cele două culoare de zbor au fost folosite atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, indiferent de condiţiile meteo. În premieră pentru sistemul medical, 20 la sută dintre zboruri au avut loc noaptea – heliportul SUUB având instalaţie electrică de balizaj, cu marcaje luminoase, cu echipamente de salvare, protecţie şi de stingere a incendiilor” informează reprezentanţii SUUB într-un comunicat dat publicităţii mari după amiază.

Conform sursei citate, pacientul pentru care s-a făcut transportul aerian cu numărul 100 este un bebeluş de două zile, din Alexandria, care suferea de icter intens hemolitic, având avea nevoie de îngrijiri complexe şi de un tratament de specialitate. Medicii de la SUUB transmit că în prezent starea de sănătate a nou născutului este „satisfăcătoare”.

Cei 100 de pacienţi au fost transportaţi cu elicopterele SMURD din diferite zone ale ţării, cele mai multe cazuri fiind preluate din Craiova, Alexandria, Galaţi, Brăila, Bacău, Constanţa şi Tulcea.

Este vorba despre bolnavi care fuseseră diagnosticaţi cu boli precum infarct, accident vascular cerebral, care au nevoie de îngrijire medicală înalt specializată într-un spital universitar de urgenţă prin scurtarea timpului în care ajung la camera de gardă.

Cel mai tânăr pacient care a fost adus de heliportul SUUB a fost un nou-născut prematur transferat de la Alexandria.

„Medicii au considerat că micuţul are nevoie de îngrijri cu ajutorul unor aparate care sunt disponibile doar în maternităţile din Capitală. Astfel, la doar câteva ore de la naştere, nou-născutul a fost preluat de elicopterul SMURD din Alexandria, adus la Spitalul Universitar, iar de aici transferat pe cale rutieră la Maternitatea Bucur” transmit oficialii unităţii sanitare.

Cea mai aglomerată zi de aterizări şi decolări pe heliportul Spitalului Universitar a fost ziua de 30 decembrie, când şase elicoptere au adus cazuri medicale din toată ţara. Printre pacienţii a căror viaţă a fost salvată prin transferul rapid au fost şi doi bărbaţi în stare foarte gravă care suferiseră infarcturi miocardice acute.

Heliportul amenajat la SUUB este cel mai modern heliport medical în terasă din România şi a fost dat în funcţiune la pe 3 decembrie 2019, iar lucrările de construcţie la au început în luna aprilie a anului trecut. Heliportul a fost finanţat integral de o firmă care activează în domeniul jocurilor de noroc, care a oferit un milion de euro pentru realizarea acestuia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.