Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost lansat albumul monografic 'Tipografia Cărților Bisericești (1882-2022)' la 140 de ani de la înființarea Tipografiei Cărților Bisericești

basilica.ro
basilica.ro stiri

Cu ocazia împlinirii a 140 de ani de la înființarea Tipografiei Cărților Bisericești, Editura Basilica a Patriarhiei Române a lansat albumul monografic „Tipografia Cărților Bisericești (1882-2022)”.

Volumul a fost prezentat joi în cadrul unei expoziții organizate pe aceeași temă, la Palatul Patriarhiei, scrie basilica.ro.

Volumul prezintă o analiză istorică de la înfiinţare până în prezent, ima­gini din decursul existenței acestei tipografii, precum și facsimile ale celor mai importante cărți tipărite acolo, ca „pios omagiu și recu­noștință pentru toți ostenitorii care și-au desfășurat activitatea în această instituție bisericească”, se precizează în Cuvântul îna­inte.

„În era supra-abundenței informaționale, tiparul bisericesc rămâne o cale sigură de aflare a adevărului de credință și un refugiu pentru liniștea personală. În paginile a numeroase cărți de cult și ale cărților care transmit învățăturile patristice, dogmatice, morale, liturgice găsim permanent un cuvânt care zidește și un instrument de cultură interioară”, subliniază editorii.

Lucrarea poate fi achiziționată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești – www.cartibisericesti.ro, prin comandă la tipografia@patriarhia.ro, editura@patriarhia.ro sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.