Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost lansat un site cu informaţii pentru refugiaţi şi persoanele care se oferă să îi ajute

Inquam Photos / Casian Mitu
Inquam refugiati ucraina tren

Grupul de iniţiativă "Braşov pentru Ucraina", inaugurat de primăria municipiului împreună cu mai multe organizaţii nonguvernamentale, a lansat, luni, un site care conţine informaţii necesare refugiaţilor ucraineni, dar şi pentru braşovenii care vor să ajute, platforma web urmând să se adauge liniei telefonice ce funcţionează din weekend-ul trecut, potrivit Agerpres.

Cu acelaşi prilej, Primăria Braşov a anunţat că transportul în comun este gratuit, în municipiu, pentru refugiaţi.

"De astăzi, la adresa https://ua.brasovcity.ro/ poate fi accesat site-ul iniţiativei 'Braşov pentru Ucraina', platforma care oferă toate informaţiile de care au nevoie refugiaţii ucraineni, dar care le este destinat şi braşovenilor care doresc să ajute, prin donaţii sau voluntariat. Site-ul cuprinde două secţiuni. Cea în limba română le este destinată celor care doresc să ofere ajutor şi are inclus formularul de ofertă de ajutor lansat săptămâna trecută, de primărie, împreună cu partenerii din grupul 'Braşov pentru Ucraina', datele de contact necesare celor care doresc să facă donaţii, precum şi ştiri despre evoluţia activităţii în centrul (organizat pentru refugiaţi-n.r.) de la CATTIA", a precizat Primăria Braşov.

Secţiunea în limba ucraineană conţine toate informaţiile de care are nevoie un refugiat, începând de la numărul de telefon al call-centerului care funcţionează non-stop şi până la formulare de înregistrare, formulare pentru nevoi imediate sau pe durată mai lungă, informaţii despre transportul în comun din oraş - care este deja gratuit, în baza unui document de identitate, pentru refugiaţi - informaţii despre servicii medicale şi chiar despre evenimente organizate în Braşov pentru aceştia.

De asemenea, în cea de-a doua secţiune a site-ului, există sfaturi privind siguranţa şi evitarea traficului de persoane, o listă de instituţii, numere de contact şi adrese care le pot fi utile refugiaţilor, inclusiv informaţii despre solicitarea rezidenţei sau cetăţeniei, înregistrarea pentru continuarea studiilor sau pentru cursuri de limba română şi chiar sfaturi juridice sau pentru consiliere psihologică.

Platforma ua.brasovcity.ro, precum şi call-centerul - care poate fi apelat la numărul +40371784071 şi care funcţionează de sâmbătă, 24 de ore din 24, au fost create prin eforturile voluntarilor şi asociaţiilor care s-au alăturat municipalităţii în iniţiativa "Braşov pentru Ucraina".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.