Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost ministru al justiției, dar nu dă doi bani pe dreptul la apărare - Raluca Prună vrea anchetarea avocatului din cazul Crevedia

click.ro
raluca pruna

Raluca Prună, fostă ministră a justiției în Guvernul Cioloș, consideră că avocatul patronilor stației GPL din Crevedia ar trebui anchetat de comisia de etică a Baroului, după declarațiile de marți seara. Concret, avocatul nu făcuse altceva decât să denunțe încălcarea art. 10 alin. (3) din Codul de Procedură Penală, care se referă la dreptul la apărare.

Marius Iacob a „uitat” să anunțe inculpații înainte să anunțe presa

Procurorul Marius Iacob, același procuror care are încă în lucru dosarul incendiului din 2020 de la Spitalul Județean Piatra Neamț, i-a audiat marți pe patronii Flagas SRL, firma care gestiona depozitul GPL din Crevedia, care a explodat în seara zilei de 26 august. Procurorul le-a adus la cunoștință celor doi, în prezența avocatului, că au calitatea de suspecți. În timp ce suspecții erau audiați, Parchetul a transmis un comunicat în care anunța punerea în mișcare a acțiunii penale, cei doi patroni devenind astfel inculpați.

Potrivit Codului de Procedură Penală, „inculpatul are dreptul de a fi informat de îndată despre fapta pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală împotriva lui şi încadrarea juridică a acesteia”.

Abia miercuri dimineața, după reținerea celor doi patroni, aceștia au fost duși din nou la sediul Parchetului și li s-a adus la cunoștință punerea în mișcare a acțiunii penale. Marți seara, la ieșirea de la audieri, avocatul celor doi a denunțat această încălcare a normelor de procedură referitoare la dreptul la apărare.

Raluca Prună vrea ca tot avocatul să fie pedepsit

Fosta ministru a justiției, ea însăși avocată, consideră că avocatul din dosarul Crevedia ar trebui anchetat de comisia de etică a Baroului. Vina acestuia? A îndrăznit să denunțe public gafa procurorului de caz și faptul că Parchetul a scurs în presă informații din dosar înainte ca apărarea să aibă acces la ele.

„E halucinanta prestatia (in direct) a avocatului ales al societatii GPL si al celor doi administratori, care au aruncat in aer (din neglijenta, ignoranta, cu complicitatea statului, a partidului - nu stim acum, va stabili instanta) 10 case si au zdruncinat din temelii alte 75. Si au omorat 5 oameni - deocamdata.

Sunt avocat din 1996, nu sunt pentru justitie televizata, dar a vedea un avocat ales care alege sa atace in declaratii de presa parchetul si presa insasi care ar avea relatii privilegiate cu parchetele este numai o imagine gretoasa a ceea ce suntem ca societate. Avocatul trebuie sa isi faca apararile in instanta.

Avocatul se uita in camera video si spune victimelor ca promisiunea de a reface casele ramane in picioare, stie cum trebuia gestionata situatia in Crevedia si, mai presus de toate, ne asigura ca societatea GPL e una mare de retail. Ma intreb daca mai avem barouri si comisii etice. Probabil ca nu, sunt suficiente partidele si famigliile politice”, scrie Raluca Prună pe Facebook.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.