Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost președinte, dar a fost CONDAMNAT la 9 ani și 6 luni de pușcărie

www.burntorangereport.com
arestat, cătușe, reținut

Fostul preşedinte brazilian Luiz Inácio Lula da Silva a fost condamnat la nouă ani şi şase luni de închisoare pentru corupţie şi spălare de bani, a anunţat miercuri o instanţă din Curitiba (sud) însărcinată cu ancheta asupra scandalului Petrobas, transmite AFP.

Ex-preşedinte de stânga, Lula, 71 de ani, care a condus Brazilia între 2003 şi 2010, a fost lăsat în libertate şi va putea face apel, conform sentinţei judecătorului Sergio Moro, obţinută de AFP.

Citește și: Veste de ultimă oră pentru Victor Ponta! Ce s-a întâmplat

Dacă verdictul va fi confirmat la recurs, Lula va merge la închisoare şi nu se va putea prezenta la alegerile prezidenţiale din 2018, la care conduce în privinţa intenţiilor de vot, scrie agerpres.ro.

Lula este acuzat de a fi beneficiat de cadouri în valoare de 3,7 milioane de reali (1,06 milioane euro), inclusiv un triplex într-o staţiune balneară, din partea OAS, o companie de construcţii implicată în scandalul cu multe ramificaţii Petrobas.

Citește și: Ce super mașină conduce Simona Halep! Valoarea impresionantă a acesteia

Fostul şef de stat, care este vizat de asemenea de alte patru proceduri judiciare, a negat mereu toate acuzaţiile la adresa sa, susţinând că nu sunt bazate pe dovezi concrete.

Unul din avocaţii săi a anunţat miercuri că Luiz Inácio Lula da Silva va face apel la condamnarea sa în faţa justiţiei braziliene şi a ONU.

Citește și: Veste proastă de la Dacia! Ce decizie importantă a luat compania

"Noi vom face apel şi vom dovedi nevinovăţia sa în faţa tuturor instanţelor imparţiale, inclusiv Naţiunile Unite", a declarat, într-un mesaj pentru AFP, unul din avocaţii fostului şef de stat brazilian, imediat după condamnarea acestuia la 9 ani şi jumătate de închisoare pentru corupţie şi spălare de bani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.