Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost PUBLICAT filmul prăbușirii avionului MH17: Ce noi dezvăluiri există - VIDEO

www.independent.co.uk
avion prăbușit MH17

În iulie 2014, avionul MH17 care circula pe ruta Amsterdam - Kuala Lumpur, s-a prăbușit în apropierea orașului Donețk, provocând una dintre cele mai mari catastrofe aviatice din istorie. Acum, un clip video care prezintă filmul prăbuşirii, în estul Ucrainei, a zborului MH17 aparţinând companiei Malaysia Airlines a fost publicat pe canalul de YouTube al Procuraturii olandeze. Acesta prezintă concluziile investigaţiilor efectuate de 12 state.

După mai bine de doi ani de investigaţii, anchetatorii internaţionali au ajuns la concluzia definitivă că racheta, care a doborât avionul malaezian, a fost adusă din Rusia şi că bateria antiaeriană BUK, de fabricaţie rusească, a traversat frontiera în sens opus după ce a fost utilizată.

Citește și: Funcționarii uneia dintre cei mai vechi universităţi din Turcia au fost arestați

Procuratura olandeză publică acum pentru prima dată numele a două persoane vorbitoare de limbă rusă, despre care caută să obţină mai multe informaţii. Echipa de investigaţie vorbeşte despre doi indivizi, cel mai probabil, separatişti pro-ruşi, care îşi atribuie pseudonimele "Orion" şi "Delfin". Aceştia au fost identificaţi ca fiind Andrei Ivanovici şi, respectiv, Nikolai Fiodorovici, anunță jurnal.md.

Ancheta, care a identificat 100 de persoane ca având un "rol activ" în această tragedie, a mai confirmat că racheta a fost trasă dintr-o zonă aflată pe atunci sub controlul separatiştilor proruşi. Toţi cei 298 de oameni aflaţi la bord, în majoritate olandezi, au pierit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.