Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost respins amendamentul privind creşterea cotelor defalcate din impozitul pe venit transferate bugetelor locale

Inquam Photos / Octav Ganea
parlament vot maini mana

Plenul Parlamentului a respins, luni, amendamentul potrivit căruia cotele defalcate din impozitul pe venit care se transferă bugetelor locale cresc de la 71,5% la 100%, pentru a compensa diminuarea cotei de impozitare a impozitului pe venit de la 16% la 10%. Liderul deputaţilor PSD, Ioan Munteanu, a propus respingerea acestui amendament, care, anterior, a fost aprobat în Comisiile de buget-finanţe. Parlamentarii au respins amendamentul iniţiat de UDMR, fiind înregistrate doar 105 voturi 'pentru', 114 'împotrivă' şi o abţinere.

Ca urmare, Parlamentul a aprobat, cu 120 voturi 'pentru' şi 106 'împotrivă', textul iniţial din proiectul de buget, potrivit căruia cotele defalcate din impozitul de venit transferate la bugetele locale rămân la nivelul de 71,5%. "În anul 2018, prin derogare de la prevederile art.32 şi art.33 din Legea nr.273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, din impozitul pe venit estimat a fi încasat la bugetul de stat la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale se repartizează o cotă de: a) 11,25% la bugetul local al judeţului; b) 43% la bugetele locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor pe al căror teritoriu îşi desfăşoară activitatea plătitorii de impozit pe venit; c) 17,25% într-un cont distinct, deschis pe seama direcţiei generale regionale a finanţelor publice/ administraţiei judeţene a finanţelor publice, la trezoreria municipiului reşedinţă de judeţ", prevede textul adoptat, conform Agerpres.

Comisiile de buget-finanţe au aprobat, vineri, amendamentul potrivit căruia cotele defalcate din impozitul pe venit care se transferă bugetelor locale cresc de la 71,5% la 100%, pentru a compensa diminuarea cotei de impozitare a impozitului pe venit de la 16% la 10%. Impactul amendamentului prin care cotele defalcate din impozitul pe venit care se transferă bugetelor locale cresc de la 71,5% la 100% nu a fost calculat, dar, dacă suma este consistentă, există riscul depăşirii deficitului bugetar, a declarat, vineri seară, Ionuţ Mişa, ministrul Finanţelor Publice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.