Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost semnat contractul de construire pentru noul penitenciar de la Berceni, județul Prahova

Daily Monitor
inchisoare detinut penitenciar gratii

S-a semnat contractul de execuție a lucrărilor pentru viitorul Penitenciar Berceni, din județul Prahova. Acesta va avea 1000 de locuri de detenție.

Vineri a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor pentru Penitenciarul Berceni, județul Prahova. Viitorul penitenciar va avea 1000 de locuri de detenție calculate la standardul de 4 metri pătrați. Dintre acestea, 900 de locuri sunt pentru deținuții cu regim închis, restul de 100 de locuri fiind destinate deținuților clasificați la regimul de maximă siguranță, arată Ministerul Justiției.

Prin crearea celor 1000 de locuri va crește capacitatea de cazare pentru regimul de maximă siguranță și închis în unitățile penitenciare din regiunea de sud a țării, iar indicele mediu de ocupare va scădea, ajungând la un procent de ocupare sub 100%.

”Acest proiect, la fel ca și cel de la Unguriu, din județul Buzău, este crucial pentru modernizarea sistemului penitenciar. Este important faptul că ambele proiecte au intrat în faza de execuție a lucrărilor. Investiția de la Berceni depășește 850 mil. lei. Acestea sunt primele investiții pornite de la zero după mulți ani, dar lor li se adaugă proiectele anuale de amenajare a noi locuri de detenție în penitenciarele existente, inclusiv cele 1275 planificate pentru anul acesta. Este foarte important faptul că nimeni nu va mai putea invoca aspecte din trecut care țineau de condițiile de detenție pentru a se sustrage de la executarea pedepselor cu închisoarea. Lucrurile sunt deja radical schimbate”, a arătat Alina Gorghiu, ministrul Justiției.

Viitorul penitenciar de la Berceni va avea o suprafața construită de 77.709,8 metri pătrați și o suprafață desfășurată de 94.263,10 metri pătrați. Zona de detenție va avea 11 pavilioane de detenție interioară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.