Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A fost ucis sau nu liderul ISIS Abu Bakr al-Baghdadi?

Abu Bakr al-Baghdadi

Oficiali militari americani cred că liderul ISIS Abu Bakr al-Baghdadi este în viață, deși armata irakiană susține că forțele aeriene au atacat un convoi în care se afla acesta.

Irakul a anunţat că forţele aeriene irakiene au bombardat un convoi cu care se deplasa liderul grupării teroriste Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, în provincia Anbar, din vestul Irakului, precizând că soarta acestuia nu este cunoscută deocamdată.

O sursă din serviciul  militar american a declarat pentru Fox News că liderul Statului Islamic nu se află printre cei care au fost uciși. O altă sursă a precizat că oficialii irakieni colectează probe ADN de la locul incidentului.

Purtătorul de cuvânt al ministrului Apărării, din Irak, generalul  Yahya Rasool, a declarat pentru Associated Press că armata investighează dacă al-Baghdadi se afla sau nu în convoi.

Informaţii potrivit cărora al-Baghdadi a fost vizat de atacuri aeriene au mai aparăut de două ori în ultimul an. În noiembrie, oficialii irakieni au afirmat că acesta a fost rănit într-un raid aerian. În martie, Ministerul irakian de Interne a anunţat că forţele aeriene irakiene l-au rănit pe al-Baghdadi într-un atac aerian asupra oraşului Al-Qaem.

De fiecare dată, însă, pe reţelele de socializare au apărut înregistrări audio cu al-Baghdadi, la numai câteva zile după raidurile respective.

În octombrie 2011, Statele Unite l-au catalogat oficial pe al-Baghdadi drept "terorist" şi au oferit o recompensă de zece milioane de dolari pentru informaţii care conduc la capturarea sau uciderea sa.

Sursa foto: Huffington Post

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.