Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A ieșit de sub tipar primul număr din octombrie al Tribunei - cea mai importantă revistă de cultură din România

Tribuna
tribuna

A apărut numărul 458/1 octombrie 2021 al Revistei de cultură Tribuna, instituție aflată în subordinea Consiliului județean Cluj, cu o tradiție istorică de peste 135 de ani, condusă de filosoful dr. Mircea Arman, manager și redactor-șef, singura revistă de cultură din România care are distribuție națională și internațională.

După cum și-a obișnuit în ultimii ani cititorii, Tribuna adună și în acest număr, în cele 36 de pagini ale sale, articole inedite, într-o diversitate de rubrici care acoperă o arie largă de preocupări culturale, de la filosofie, eseu, istorie literară, sociologie, la poezie, proză, teatru, critică literară sau plastică, etc.

„Filosofia stoică, o antimetafizică” este titlul Editorialului semnat de Mircea Arman, urmat, în rubrica filosofia, de episodul al treilea al textului „Giordano Bruno și tradiția ermetică” de Viorel Igna. Iulian Cătălui inițiază în acest număr un eseu în serial sub titlul „Caragiale și Răscoala din 1907”, iar Andrei Marga în rubrica diagnoze ne vorbește despre „O filosofie anticipatoare”. „Colecția Arta regală” de Vasile Zecheru continuă cu un nou episod, în timp ce Radu Bagdasar propune în istoria literară o nouă temă incitantă, în prima parte a textului „Asasinarea morală a scriitorului”. Despre literatura exilului scrie Ani Bradea la rubrica social, în articolul intitulat „Exilul nu este o fericire”, iar Adrian Lesenciuc, la cărți în actualitate, aduce în atenția cititorilor români un autor cu rădăcini în Brașov, Ingo Schulze, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați scriitori germani contemporani.

Mai semnează în acest număr Constantin Cubleșan, Ilie Rad, Ioan-Pavel Azap, Emilia Cernăianu, Nicolae Turcan, Adrian Țion și alții.

Revista este ilustrată de Nikolai Lagoida, pictor de origine rusă stabilit în Germania, ale cărui lucrări se află în galeriile și muzeele marilor orașe din Rusia, precum și în colecții particulare din Germania, S.U.A., Israel, Canada sau Franța. Textul despre opera artistului, de Erich Schneider - director al Museum für Franken din Würzburg,  a fost tradus din limba germană de Tünde Lassel.

Ca de obicei, noul număr al Tribunei, 458 - aferent perioadei cuprinse între 1 și 15 octombrie 2021, poate fi achiziționat de la punctele pentru difuzarea presei din întreaga țară.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.