Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A început audierea candidaților CCR la Senat. Fenechiu: Nu sunt convins de o Curte ruptă 100% de politic

audieri ccr juridica

Audierea candidaților pentru un post de judecător CCR au început, marți, in comisia juridică din Senat, cu candidatul liberalilor, Daniel Fenechiu.

Daniel Fenechiu, candidat propus de PNL:

  • Ce ma mana in lupta? Dvs, dle Serban Nicolae, stiti ca un jurist in politica poate sa vizeze doua funciti, cea de ministru al justitiei, iar functia nepolitica e de judecator CCR.
  • Cu titlu personal, cred ca indiferent de imprejurare, rationamentul juridic nu mi-a fost niciodata afectat de politica si ma mandresc cel mai mult ca dupa 7 ani de politic inca gandesc juridic.
  • Întrebat dacă CCR trebuie să fie gardianul sau interpretul Constituției: De principiu, trebuie sa fie gardianul Constitutiei. Dar se ridica o poblema serioasa, ce faci cand fara o minima interpretare nu poti sa iti exerciti atributia? Am vazut in decursul timpului cand a fost nevoie si de putina interpretare.
  • Întrebat dacă prezenta unui om politic in CCR ar fi in contradictie cu conceptul de independenta al Curtii: E o intrebare buna, se pot face niste discutii. Daca ne uitam in comunitatea europeana, exista ambele variante de reglementare a componentei CCR. Azi legea suprema stabileste ca membrii CCR pot proveni din politica. Nu stiu daca este bine sau rau. Intr-o modificare a Constitutiei se poate depolitiza total Curtea. Dar se poate pune o intrebare fara ipocrizie. In raport de atributiile CCR nu sunt absolut convins ca o CCR 100% rupta de politic ar putea sa isi satisfaca de o maniera satisfacatoare

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.