Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A început evacuarea turiștilor surprinși de avalanșă la Cabana Capra: Avalanşa care a afectat zona Capra are 2 kilometri lungime

news.ro
avalansa fagaras

Echipele de intervenţie au început evacuarea persoanelor rămase izolate la cabana Capra din Munţii Făgăraş. Este vorba despre 50 de turişti şi 10 angajaţi ai cabanei. Autorităţile anunţă că avalanşa care a lovit cabana are o lungime de doi kilometri, de la locul în care valul de zăpadă s-a rupt până la clădire şi parcare, notează news.ro.

Anunţul privind demararea acţiunii de coborâre a persoanelor izolate în cabana Capra în urma avalanşei produse sâmbătă seară a fost făcut de către prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu.
În cabană se aflau, la momentul avalanşei, 60 de persoane: 50 de turişti din Bucureşti, Timiş şi Argeş şi zece membri ai personalului.
La acţiunea de evacuare participă 18 militari ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, 6 militari veniţi de la Inspectoratele  Dâmboviţa, Olt şi Vâlcea, 6 salvatori montani, 10 poliţişti şi 3 jandarmi montani.
„Avalanşa care a afectat zona Capra are 2 kilometri lungime. Aceasta este distanţa din punctul din care se presupune că a pornit şi până unde s-a oprit. Echipele de salvatori spun că o parte a lovit cabana şi o alta a curs spre parcare şi a afectat maşinile parcate acolo. De asemenea, forţele care intervin astăzi au mai găsit urmele a alte 7 avalanşe de dimensiuni mai mici de unde este drumul închis şi până la Capra”, a precizat prefectul Radu Perianu.
Drumul către cabana Capra, Transfăgărăşan, este închis atât la intrarea dintre judeţul Argeş, cât şi dinspre Sibiu, fiind montate panouri dar şi barieră pe care şoferii obişnuiesc să o ridice pentru a intra cu maşinile către locurile de cazare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.