Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A început exerciţiul de antrenament 'TOMIS 17' la Constanţa

ciocanel judecator

Sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa a fost marţi după-amiază locul de desfăşurare a primei secvenţe din cadrul exerciţiului de antrenament ''TOMIS 17'', organizat de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) împreună cu alte structuri din MAI şi servicii specializate în combaterea terorismului.

Potrivit scenariului, exerciţiul de antrenament a urmărit verificarea modului de acţiune a structurilor locale ale M.A.I. pentru intervenţia în vederea contracarării unui atac urmat de lipsirea de libertate în mod ilegal a unor persoane, la un obiectiv din competenţa Jandarmeriei Române. Efectivele, însumând peste 50 de luptători ai Jandarmeriei şi ai altor structuri componente ale Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului din România, SMURD şi Poliţia Locală au acţionat, timp de o oră, în teren pentru anihilarea unei grupări ce a încercat eliberarea prin forţă a unui suspect adus pentru audieri la parchet. Jandarmii de la pază, conform scenariului, au fost luaţi prin surprindere şi împuşcaţi, iar atacatorii au luat ostateci şi s-au baricadat în clădirea parchetului.

''Secvenţa de exerciţiu derulată la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa a urmărit dezvoltarea capacităţii de interoperabilitate şi intervenţie în sistem integrat, în cazul rezolvării unei situaţii concrete'', potrivit purtătorului de cuvânt al IJJ Constanţa, mr. Răzvan Ivan, conform Agerpres.

Un al doilea exerciţiu se va desfăşura miercuri, de la ora 11.00, în Piaţa Ovidiu, unde structurile Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului vor interveni la o maşină suspectă, parcată în zonă. Joi, în cadrul ultimei secvenţe a exerciţiului de antrenament ''TOMIS 17'', forţele antitero vor acţiona, de la ora 12.00, în zona parcării supraetajate din Mamaia, jandarmii urmând să intervină în cadrul unui atac asupra unui transport de armament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.