Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A început în Maroc și a EXPLODAT la Iași. CORUPȚIE de sus până jos. A fost sesizat parchetul

spaga educatie

Au vrut să facă bani pe spinarea studenților străini și li s-a înfundat. A ieșit cu scandal internațional după ce autoritățile marocane de unde proveneau studenții. Ambasadorul român a fost convocat la MAE marocan, iar de acolo a izbucnit un scandal cât casa. O simplă deplasare a ministrului Educației la Iași a scos la iveală putreziciunea și primul sburat a fost chiar rectorul.

"Este o fraudă la nivelul personalului administrativ al UMF Iași, care a făcut o fraudă cu dosarele de înregistrare ale studenților străini, cu punctajele. Vor fi sesizate, dacă nu s-au autosesizat deja, și organele de urmărire penală', a declarat jurnaliștilor ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, după vizita la Universitatea de Medicină și Farmacie 'Grigore T. Popa' Iași.

În același context, Dragoș Pieptu a anunțat că noul rector va fi ales de membrii Senatului UMF Iași. Conform acestuia, până pe 26 octombrie, va fi făcută reevaluarea a 951 dosare ale studenților străini înscriși în primul an și care își plătesc școlarizarea.

Măsura a fost luată, conform reprezentanților UMF Iași, "după identificarea unor erori care au viciat clasamentul final al candidaților". Pe 5 octombrie, UMF Iași a anunțat lista studenților înscriși în primul an la programele de studiu în limbile engleză, franceză și română pe cont propriu valutar, iar, pe 15 octombrie, UMF Iași a publicat o altă listă, mult mai scurtă.

Vezi și: Ambasadoarea României, convocată de urgență la Ministerul marocan de Externe

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.