Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A început numărătoarea inversă pentru Vladimir Putin: oamenii din umbră care luptă pentru putere la Kremlin

Instagram
Putin

Revolta grupului Wagner și a lui Evgheni Prigojin ar reprezenta doar începutul unor lupte pentru putere în Rusia. Oficialii ucraineni de rang înalt susțin că au informații conform cărora și alți lideri de rang înalt din Rusia sunt dezamăgiți de Vladimir Putin, iar președintele Federației Ruse s-ar putea confrunta cu un puci organizat din interiorul cercului de apropiați, informează BBC.

"Cred că a început numărătoarea inversă", a declarat Andriy Yermak, cel mai apropiat consilier al președintelui Zelenski.

În cadrul unei ședințe de informare la Kiev, acesta a privit înapoi la anul în care Rusia a invadat pentru prima dată Ucraina, anexând Peninsula Crimeea.

"Ceea ce a văzut Ucraina începând cu 2014 a devenit evident pentru întreaga lume", a spus Yermak.

"Rusia este o țară teroristă al cărei lider este o persoană inadecvată care a pierdut legătura cu realitatea. Lumea trebuie să ajungă la concluzia că este imposibil să aibă orice fel de relație serioasă cu această țară".

Grupurile care se pregătesc să preia puterea

Mykhailo Podolyak, un alt consilier apropiat al președintelui Zelenski susține că există "mai multe grupuri de oameni care doresc să preia puterea în Rusia".

Sistemul construit de Putin, de sus în jos și autoritar, a fost, potrivit acestuia, înlocuit de un vid aproape gol în centrul puterii.

Un alt oficial de rang înalt, care a vorbit sub protecția anonimatului, a mers mai departe, sugerând că președintele Putin ar fi forțat să îi demită pe ministrul apărării, Serghei Shoigu, și pe șeful Statului Major, generalul Valery Gerasimov, poate ca răspuns la un alt eșec militar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.