Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A început procesul celor cinci ceceni, acuzaţi că l-au ucis pe liderul opoziţiei ruse

Cinci ceceni au compărut azi, pentru prima dată, în faţa unui tribunal militar din Moscova, acuzaţi că l-ar fi asasinat anul trecut în faţa Kremlinului pe şeful opoziţiei Boris Nemţov, informează agenţiile de presă internaţionale. Conform EFE, cei cinci acuzaţi s-au declarat nevinovaţi.

Citește și: Codul lui Da Vinci: Dan Brown anunţă lansarea lui Origin

Interfax transmite că Zaur Dadaiev, care era soldat în forţele speciale ruse şi detaşat în Cecenia când a fost comisă crima, este pus sub acuzare pentru asasinat, iar ceilalţi inculpaţi, fraţii Anzor şi Shahid Gubaşev, Temirlan Eskerhanov şi Hamzat Bahaiev, sunt acuzaţi de trafic de arme şi asociere într-un grup de crimă organizată. Conform EFE, Bahaiev este acuzat că ar fi pus la cale acţiunea, iar fraţii Gubaşev ar fi încercat să-l ucidă pe Nemţov de trei ori, fără succes.

Citește și: Victorie in instanta pentru fostul sot al Codrutei Kovesi!

Un alt suspect, Berslan Şavanov, s-a aruncat în aer la Groznîi, în noiembrie 2015, în timp ce forţele de securitate încercau să-l aresteze.

Conform DPA, Dadaiev ar fi mărturisit la începutul anchetei că l-ar fi ucis pe Nemţov pentru insulte la adresa Islamului şi pentru că ar fi făcut afirmaţii jignitoare la adresa liderului cecen Ramzan Kadîrov, însă, ulterior, şi-a retras mărturia.

Nemţov a fost asasinat la 27 februarie 2015, cu doar câteva zile înainte de publicarea unui raport care ar fi dovedit implicarea armatei ruse în conflictul din Ucraina.

Citește și: Contractul dintre 'clientul' Dan Adamescu şi Black Cube. Care era misiunea spionilor străini

Conform EFE, mai multe persoane au protestat în faţa tribunalului, cu pancarte care făceau aluzii la cazul judecat. "Să îl interogheze pe Kadîrov", arăta un slogan care făcea referire la controversatul lider cecen. "Unde sunt organizatorii care au dat ordin ca Nemţov fie asasinat?" au scris protestatarii pe altul.

Citește și: O firmă de mașini care îl are ca imagine pe Lionel Messi a trebuit să schimbe numele unui model / VIDEO

"Asasinatul lui Nemţov demonstrează că nimeni nu e niciodată în siguranţă în Rusia," a declarat pentru EFE Ilia Yasin, membru al opoziţiei de la Moscova. Familia Nemţov, pe de altă parte, consideră că adevăratul autor al crimei nu a fost încă găsit, relatează agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.