Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A început procesul public în dosarul Gala Bute. Udrea vine cu DEZVĂLUIRI

gala bute

Vineri, 16 octombrie, la Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie începe procesul public în dosarul Gala Bute. Elena Udrea a ajuns la instanţă la ora 10.00 şi s-a declarat bucuroasă că s-a ajuns în faza publică a procesului, pentru că poate să facă dezvăluiri despre fondul cauzei.

Ulterior, când Elena Udrea era deja în faţa judecătorilor, pe pagina sa de Facebook a fost publicat un mesaj în care Elena Udrea face primele afirmaţii despre dosar. După ce a stat 72 de zile în arest preventiv în dosarul Gala Bute, fostul ministru afirmă că, de fapt, dosarul trebuia să se numească "Elena Udrea", "pentru că este un dosar în care procurorii au îngrămădit în mare viteză acuzaţii diverse la adresa mea, ţinta fiind fără dubii arestarea".

Vezi şi: Elena Udrea spune ce crede: Sper ca "deontologii" cu epoleți care făceau presiuni asupra mea...

"Abuz în serviciu în condiţiile în care nu se precizează ce anume am făcut eu defectuos, ori nu am făcut deloc deşi ar fi trebuit să fac, în ceea ce priveşte implicarea MDRT în Gala Bute. Trei luări de mită, pentru care singurele probe sunt declaraţiile, mai greu sau mai uşor date de foşti colaboratori, care fiind puşi în faţă probelor şi cu ameninţarea arestării, sfârşesc prin a recunoaşte că au luat bani, dar evident, nu pentru ei ci pentru şef, pentru Elena Udrea! Ceea ce le-a adus libertatea, mie arestarea şi, pentru ei în loc de o pedeapsa întreagă, reduceri succesive ale acesteia!", scrie Udrea pe Facebook.

Vezi şi: Elena Udrea: 'Într-o zi îmi veţi mulţumi'

Fostul ministru PDL să şi un exemplu, pentru înţelegerea mai uşoară a situaţiei: "Dacă o asistentă medicală care lucrează cu un mare profesor este prinsă că a luat bani de la pacienţi şi are de ales între a fi arestată şi condamnată şi a spune că îi dădea de fapt banii profesorului, astfel rămânând liberă şi eventual chiar cu o pedeapsa mult redusă şi chiar fără executare la final, ce credeţi că va face?"

"De astăzi, pot vorbi liber despre acest dosar, despre acuzaţii, probe şi presiunile făcute de procurori pentru a obţine declaraţii împotriva mea, care continuă şi acum. Fiţi siguri că mă voi apară cu toate armele, nu pentru că mă consider în general un politician fără greşeli ci, pentru că acest dosar este proba justiţiei de tip nou, în care delaţiunea este suficientă în inculparea şi arestarea unui om", mai afirmă Elena Udrea.

Vezi şi: Cum se lupta Elena Udrea cu ”bestiile” de 10 cm: Am pus capcane și îi adunam cu sacii

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.