Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A început războiul în teritoriu: PSD a pierdut majoritatea într-un CL important

PSD

O nouă majoritate în jurul PNL s-a constituit, vineri, în Consiliul local al municipiului Suceava, iar viceprimarul PSD Gavril Vârvara a fost destituit din funcţie, în locul său fiind ales din partea grupului liberal consilierul Lucian Harşovschi, fost viceprimar în mandatul 2008-2012.

Consiliul Local Suceava a decis, vineri, cu 14 voturi pentru demiterea viceprimarului PSD Gavril Vârvara, în lipsa grupului consilierilor PSD care a părăsit şedinţa.

Ulterior, singura propunere pentru locul de viceprimar vacantat a fost cea a grupului PNL, consilierul local Lucian Harşovschi, fost viceprimar în mandatul 2008-2012.

El a fost votat de toţi cei 14 consilieri locali prezenţi.

Primarul Ion Lungu a mulţumit în şedinţă viceprimarului PSD Gavril Vârvara pentru activitatea depusă menţionând că nu e o tragedie că s-a schimbat majoritatea.

"Cred că nu e nicio tragedie că se schimbă o majoritate. Să avem maturitate, că mai avem un an de lucrat. Noua majoritate să fie una funcţională, să putem face ce am promis sucevenilor. Asta e democraţia, nu trebuie să fie o tragedie", a spus Ion Lungu.

Noul viceprimar a declarat că îşi propune o mai bună gestionare a lucrurilor în municipiu şi că mizează pe experienţa de viceprimar acumulată în mandatul 2008-2012.

Grupul liberal a pierdut majoritatea în Consiliul Local Suceava după ce mai mulţi consilieri locali liberali au demisionat din partid şi s-au declarat independenţi, în baza OUG 55/2014, iar trei dintre aceştia au votat, vineri, alături de liberali.

La acea dată, primarul Ion Lungu, demisionar din PDL, a fost acuzat de liderii liberali că face jocurile PSD şi că a creat o majoritate în jurul PSD.

Grupul liberal a mai încercat în toamna anului trecut să îl destituie din funcţie pe viceprimarul PSD, dar fără succes în condiţiile în care nu avea majoritate, scrie mediafax.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.