Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A început războiul total în SUA: Fox News îl cataloghează drept dictator pe Joe Biden/ Video

fox news

Postul preferat al conservatorilor Fox News l-a numit, marţi seară, pe Joe Biden un "dictator în devenire", stârnind indignare, în timp ce rivalii CNN şi MSNBC au ales să nu transmită în direct discursul lui Donald Trump după acuzarea sa istorică, informează AFP.

Această discrepanţă în mediatizarea evenimentului este o nouă ilustrare a polarizării climatului politic din Statele Unite, un fenomen de lungă durată şi de la care canalele de ştiri de 24 de ore nu fac excepţie.

"Dictatorul în devenire vorbeşte la Casa Albă după ce a arestat un rival politic”, a scris pe ecran Fox News, cu puţin înainte de ora 21.00 marţi seara (01.00 GMT miercuri), difuzând imagini cu Joe Biden, care vorbea de la preşedinţie, şi cu Donald Trump în faţa susţinătorilor săi, de pe unul dintre terenurile sale de golf din New Jersey.

Casa Albă a reaționat imediat

Contactat de AFP, un purtător de cuvânt al Fox News a spus că "burtiera a fost retrasă imediat şi acest lucru a fost rezolvat".

"Nu a fost corect", a reacţionat purtătorul de cuvânt al Casei Albe Karine Jean-Pierre, adăugând că nu a dorit să insiste asupra întrebării, chiar dacă "probabil că sunt 787 de milioane de lucruri pe care le-aş putea spune despre ea".

O aluzie transparentă la suma de 787,5 milioane de dolari pe care Fox News a fost de acord să o plătească în aprilie unei companii de aparate electronice de vot, Dominion Voting Systems, pentru a evita un proces de defăimare în legătură cu reflectarea alegerilor prezidenţiale din 2020.

Mesajul de pe ecran al Fox News îl reflecta pe cel al lui Donald Trump, care miercuri a împlinit 77 de ani: "Când îţi arestezi principalul adversar politic, nu mai suntem o democraţie", a spus fostul preşedinte după apariţia sa la tribunalul federal din Miami.

El a pledat nevinovat faţă de cele 37 de acuzaţii împotriva sa în cazul documentelor secrete de la Casa Albă, inclusiv informaţii confidenţiale despre arme nucleare pe care este acuzat că nu le-ar fi returnat la Arhivele Naţionale după încheierea mandatului său.

Fostul preşedinte a fost acuzat de "reţinerea ilegală a informaţiilor de securitate naţională", "obstrucţionarea justiţiei" şi "mărturie falsă".

Burtiera, care a stârnit o mulţime de comentarii pe reţelele de socializare, a apărut la "Fox News Tonight", un nou program care a înlocuit în prima parte a serii pe cel al fostului star de televiziune Tucker Carlson, cunoscut pentru poziţiile sale radicale şi pentru teorii ale conspiraţiei.

De la plecarea acestui personaj, la sfârşitul lunii aprilie, audienţa Fox News a scăzut pe acest interval orar.

La rândul său, CNN a decis marţi seara, la fel ca MSNBC, să nu transmită în direct discursul lui Donald Trump, "pentru că, sincer, spune o mulţime de lucruri care nu sunt adevărate şi care uneori sunt potenţial periculoase", a explicat jurnalistul Jake Tapper.

De asemenea, confruntat cu o scădere a audienţelor, postul CNN a fost criticat pentru că a difuzat pe 10 mai un program în direct cu Donald Trump, o sesiune de întrebări şi răspunsuri în timpul căreia fostul preşedinte a provocat şi a reluat discursul despre alegerile prezidenţiale, "trucate", din 2020.

Emisiunea a fost prost primită pe plan intern şi a determinat plecarea, pe 7 iunie, a CEO-ului CNN, Chris Licht, deja contestat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.