Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A început 'șueta' din Modrogan. Misiune aproape imposibilă pentru Dacian Cioloș

modrogan-pnl

Florin Cîțu (PNL), Kelemen Hunor (UDMR) și Varujan Pambuccian (minorități naționale) au ajuns, miercuri, în sediul central PNL din Modrogan, la întâlnirea cu premierul desemnat, Dacian Cioloș (USR).

Surse din PNL au declarat pentru ȘTIRIPESURSE.RO că Florin Cîțu nu a primit mandat de la partid, și nici nu l-a cerut măcar, pentru a discuta cu premierul propus despre împărțirea unor portofolii. Liberalii spun că nu se va trece la pasul 2 al negocierilor pentru că Florin Cîțu a dat un semnal clar în partid că nu se votează un guvern Cioloș. „Cîțu merge la o cafea, pur și simplu”, afirmă surse din PNL.

Cîțu a ajuns primul la întâlnire, îmbrăcat relaxat, cu geacă și șapcă.

Kelemen Hunor a spus public că UDMR va „asculta cu atenţie propunerea preşedintelui USR: programul de guvernare, strategia propusă pentru atingerea obiectivelor asumate în programul de guvernare, dar şi componenţa noului Cabinet”, însă UDMR va intra într-o coaliție cu USR doar dacă va intra și PNL. Cum PNL nu vrea, nici UDMR nu se va angaja la discuții mai aprofundate.

Liderul UDMR nu a făcut declarații la începutul întâlnirii.

Premierul desemnat să formeze noul Guvern, Dacian Cioloș, a declarat că vrea să lămurească cât mai repede dacă există dorință din partea PNL și UDMR pentru refacerea coaliției de guvernare și că acesta este scopul său la întâlnire.

La sosirea în Modrogan, Cioloș a afirmat: „Astăzi, e nevoie să avem multă înțelepciune”. Într-o emisiune televizată, premierul propus spunea marți seară că se așteaptă „la orice” de la Cîțu și Kelemen, adică inclusiv să-l refuze.

La sosirea în Modrogan, Cioloș nu a fost întâmpinat de foștii aliați de guvernare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.