Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A început testarea pentru COVID-19 a personalului din centrele DGASPC Argeș

Inquam Photos / George Calin
coronavirus test covid

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş a anunţat, luni, începerea testării pentru COVID-19 a personalului serviciilor sociale de tip rezidenţial aflate în subordine.

"Acest demers se desfăşoară în intervalul 04.05.2020 - 07.05.2020 şi vor fi testate 369 de persoane. În acest context, a fost realizată o programare concretă, la ore şi locaţii bine stabilite, astfel încât să se realizeze testarea tuturor angajaţilor care vor intra în izolare preventivă la locul de muncă, începând cu data de 09.05.2020", se precizează într-un comunicat al DGASPC Argeş transmis AGERPRES.

Conform aceleiaşi surse, va fi testat personalul din serviciile sociale de tip rezidenţial destinate persoanelor adulte cu dizabilităţi, persoanelor vârstnice, copiilor cu şi fără dizabilităţi, precum şi gravidelor şi cuplurilor mamă-copil din cadrul Centrului de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei Domestice.

În prima zi au fost testate 151 de persoane, într-un spaţiu special amenajat şi cu respectarea unor reguli stricte de protecţie. De asemenea, s-a avut în vedere obţinerea rezultatelor testării până la data intrării în tură a angajaţilor.

"În situaţia în care cheltuielile legate de testarea COVID - 19 pentru personalul din serviciile sociale de tip rezidenţial aflate în subordinea DGASPC Argeş nu vor fi considerate eligibile pentru a putea fi decontate în cadrul programului naţional de sănătate publică, instituţia va face demersurile necesare către Consiliul Judeţean Argeş, pentru a se asigura costurile legate de această testare", se mai menţionează în comunicat.

DGASPC Argeş mai precizează că până în prezent nu au fost înregistrate cazuri de infectare cu noul coronavirus în centrele din subordine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.